Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum:Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
Witam
Dostałem rachunek od tpsa i jakoś mi on nie zgadza.
Mam plan tp 60 min za darmo i wychodzi z tego co tu jest napisane ze wykorzystałem całe 60 minut + dodatkowo 34 minuty lokalne i 15 miedzymiastowych. Nie chce mi sie wierzyć zebym aż tyle wydzwonił, czy aby tego pakietu 60 minut nie ttzreba aktywowac jakos? a moze on jest rozliczany w jakiś inny sposób?
PS: Czy mozna wyrejestrować telefon wysyłajac deklaracje mailem/poczta czy trzeba koniecznie stawic sie do jakiegos biura?
Tych 60 min nie trzeba aktywować.Sa one odrazu przyznane do planu TP.Rozliczanie po wykorzystaniu 60 min darmowych równiez jest sekundowe.Stan połaczeń mozesz sprawdzic pod 9393 ale dopiero jak sobie hasło cyfrowe ustalisz, potem jak je ustalisz to dzwonisz pod 9393 wciszkasz 4 podajesz swój numer telefonu a gdy to przejdzie wpisujesz hasło wcześniej podane i pod 3 masz mówiony stan połaczeń.Zrezygnowac możesz listownie,najlepiej wysłać poleconym bo masz wtedy dowód ze wysłałeś rezygnację.A rezygnację wysyłasz na adres podany na rachunku tam gdzie pisze Błękitna Linia TP 9393 adres Bażantów35 kod 40-668 Katowice bynajmniej u mnie taki adres jest sprawdz jaki adres do korenspondencji jest u ciebie a znajduje sie on w lewym górnym rogu twojego rachunku.