• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #458526  autor: andex
 08 lut 2011, 12:24
Witam.
Mam firmę i mam 38 telefonów, 20 w plusie i 18 w play.
Plusa wybrałem za najlepszą obsługę pomimo dość wysokich kosztów.
Play z powodu tanich rachunków.
Komunikacja w firmie jest utrudniona z powodu wysokich stawek za połączenia na play.
Po poszukiwaniu alternatywy trafiłem na firmę specjalizującą się w obsłudze średnich u dużych firm w ramach orange biznes, gdzie przesłano mi ofertę niestandardową zrobioną tylko dla mnie na wyłączność.
W porównaniu do aktualnych rachunków z plusa i play ,zaproponowano mi obniżkę około 40-50% przy zachowaniu takiej samej częstotliwości rozmów, dodatkowo w ramach firmy połączenia mam nielimitowane w orange.
Ponadto zagwarantowano mi opiekuna na wyłączność, który w razie problemów przyjedzie do mnie i rozwiąże moje problemy związane z moimi usługami.

Czy warto w to wejść?
Co o tym sądzicie?

Pozdrawiam serdecznie
Ostatnio zmieniony 08 lut 2011, 15:12 przez andex, łącznie zmieniany 1 raz.

#458530  autor: m.sta
 08 lut 2011, 12:49
Sam zdecyduj czy warto, ale według tego co napisałes wydaje mi się że tak.

Zapytaj jeszcze o coś takiego w erze bo wiem ze jest i wtedy porównaj oferty.

#458539  autor: KamaZ
 08 lut 2011, 14:37
Obie oferty w Play są dobre i chyba warto z nich skorzystać jak masz możliwość.

Oferta dla małych firm daje więcej minut za te same pieniądze, tylko jak jest z rozliczaniem tego podwojonego pakietu minut? Połączenia do Play i stacjonarnych schodzą z niego najpierw a dopiero później ze Stanu Darmowego czy od razu z SD?

#458566  autor: pakierhakierxd
 08 lut 2011, 16:20
Ja bym przeszedł do play ze wszystkimi numerami:P
Po co cześć tu a cześć tu:P
Jeszcze nie słyszałem o czymś takim aby ludzie w firmie mieli różnych operatorów na służbowych telefonach:D

Pozdrawiam :)

#458633  autor: krzysztof.ka
 08 lut 2011, 20:15
Wiesz, takie sytuacje mogą się zdarzyć. Na przykład przy połączeniu dwóch firm. Akurat pracuję w takiej. Jedna część firmy ( w której jestem) ma telefonny w Plusie, a druga w Erze. Taka sytuacja trwa już dwa lata. Telefony są wymieniane na normalnych zasadach jak dotychczas. Pewnie za jakiś to się zmieni.

Moje słuchawki: Plus: Motorola d160, Nokia 3110, Nokia 3310, Nokia 6820, Nokia 6310, Nokia 9300, HP IPaq hw6915, Nokia E51, Nokia E52, Nokia N8. Orange: SE Xperia Arc, SG S III.

#476680  autor: orange-info
 19 maja 2011, 10:36
KamaZ pisze:Obie oferty w Play są dobre i chyba warto z nich skorzystać jak masz możliwość.

Oferta dla małych firm daje więcej minut za te same pieniądze, tylko jak jest z rozliczaniem tego podwojonego pakietu minut? Połączenia do Play i stacjonarnych schodzą z niego najpierw a dopiero później ze Stanu Darmowego czy od razu z SD?
w play kolejnosc schodzenia uslug wyglada tak:

podstawa abonamentu, uslugi, prezenty, stan darmowy.

uwazajcie tylko na ten boski stan darmowy i nigdy nie bierzcie go na czas nieokreslony ;) dla p4 czas nieokreslony trwa zazwyczaj 1 miesiac a nie jak wszystkim sie wydaje cala umowe ;)

Ignorantia iuris nocet...

#476692  autor: pakierhakierxd
 19 maja 2011, 11:19
Czas nieokreślony tam oznacza ze będzie przez cala umowę i po przekształceniu się umowy na czas nieokreślony chyba w regulaminie tak pisało:P.Ja go mam na czas nieokreślony ale szczerze mogło by go nie być bo minut mi starcza aż nadto dlatego przy przedłużaniu umowy nie biorę już abo dla telefonu i wezmę do max 50zł obecnie mam 79 ;)

Pozdrawiam :)

#476697  autor: orange-info
 19 maja 2011, 11:30
pakierhakierxd pisze:Czas nieokreślony tam oznacza ze będzie przez cala umowę i po przekształceniu się umowy na czas nieokreślony chyba w regulaminie tak pisało:P.Ja go mam na czas nieokreślony ale szczerze mogło by go nie być bo minut mi starcza aż nadto dlatego przy przedłużaniu umowy nie biorę już abo dla telefonu i wezmę do max 50zł obecnie mam 79 ;)
niestety nie. pracowalem przez miesiac (chyba w najgorszym dla siebie czasie) w dziale reklamacji play ;/
uszy więdły od slowa 'oszuscie je*any' ...
czas nieokreslony oznacza niestety czas w ktorym kazda ze stron moze wypowiedziec warunki umowy bez podawania przyczyn (w tym "umowy" o stan darmowy) dlatego wiekszosc myslalo (lacznie z konsultantami) ze jest on na caly okres... dowiedzielismy sie od klientow ze niestety po miesiacu usluga w wiekszosc przypadkow zostaje wylaczona wszak czas jest 'nieokreslony' ;)

Ignorantia iuris nocet...