• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 1 z 11
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 11
 #447725  autor: zoltan666
 19 gru 2010, 21:19
Przeniosłem numer do Play Fresh. Numer juz jest aktywny. Dostałem na starterze 1zł. przedłużające połączenia wychodzace o 20 dni i 4zł. bonus do wykorzystania w ciągu 30 dni. Chciałbym dostać tez bonus 60zł. za przeniesieniu numeru do Play Fresh, ale jeszcze nie teraz. Kiedy najpóźniej mogę doładować telefon, aby dostać ten bonus, a tym samym, zeby mi nie przepadł za np. zbyt późne doładowanie? Czy muszę doładować w ciągu tych 20 dni, gdy mam ważne połączenia wychodzące, czy też mogę później?

#447798  autor: KC-KARLOS
 20 gru 2010, 10:40
Witam! Musisz w ciągu tych 20 dni doładować konto, inaczej bonus 60 zł nie zostanie przyznany.
 #447805  autor: plustik
 20 gru 2010, 10:57
zoltan666 pisze:Przeniosłem numer do Play Fresh. Numer juz jest aktywny. Dostałem na starterze 1zł. przedłużające połączenia wychodzace o 20 dni i 4zł. bonus do wykorzystania w ciągu 30 dni. Chciałbym dostać tez bonus 60zł. za przeniesieniu numeru do Play Fresh, ale jeszcze nie teraz. Kiedy najpóźniej mogę doładować telefon, aby dostać ten bonus, a tym samym, zeby mi nie przepadł za np. zbyt późne doładowanie? Czy muszę doładować w ciągu tych 20 dni, gdy mam ważne połączenia wychodzące, czy też mogę później?
Dokładnie tj piszę kolega wyżej, trzeba doładować w ciągu tych 20 dni kwotą co najmniej 5zł...

Tylko uważaj, nie włączaj narazie żadnej taryfy bo ten bonus przepadnie tj już części osób przepadł. Postępuj tak:
1. doładuj za 5zl
2. poczekaj az otrzymasz bonus 60zl
3. włącz opcje kodem: darmowe rozmowy i smsy w Play, darmowe smsy do wszystkich, darmowy internet.
4. włącz program doładowań (dzięki temu otrzymasz 30min do Playa)
5. Teraz doładuj konto za 30zł aby włączyć powyższe bonusy 8)

#447828  autor: rablosik
 20 gru 2010, 13:17
A te 60zł jest odrazu?czy w ratach.bo ja tez bede przenosil z simplus do fresh ale to po nowym roku

zycie to gra

#447836  autor: KamaZ
 20 gru 2010, 13:35
rablosik pisze:A te 60zł jest odrazu?czy w ratach.bo ja tez bede przenosil z simplus do fresh ale to po nowym roku
Od razu dostajesz pełne 60 zł.

#447839  autor: zoltan666
 20 gru 2010, 13:58
Ok, czyli musze poprostu doładować w czasie ważnosci konta dla połączeń wychodzących, a dla mojego startera jest to właśnie 20 dni. Tak mi sie wydawało po przeczytaniu regulaminu, ale jest on trochę zagmatwany i ktoś tu kiedys pisał jakoś inaczej, więc wolałem sie upewnić. Zadałem podobne pytanie przez konto w Play, ale u nich na odpowiedź to się czeka i czeka...
Swoja drogą ciekawe jak długo jeszcze będa dawac te 60zł. za przeniesienie numeru.

#447841  autor: KamaZ
 20 gru 2010, 14:12
zoltan666 pisze:Swoja drogą ciekawe jak długo jeszcze będa dawac te 60zł. za przeniesienie numeru.
Zapewne do czasu aż przestanie się im to opłacać, czyli dopóki będą mieli jeszcze korzystną dla siebie asymetrie.

#447842  autor: ratatam
 20 gru 2010, 14:12
A ile czasu jest na aktywację?
Dostałem starter, nie wkładałem go jeszcze do komórki i się zastanawiam czy jest on już aktywny, czy aktywuje się w momencie pierwszego zalogowania do sieci i ewentualnie wykonania połączenia?

#447938  autor: kerim36
 20 gru 2010, 21:45
aktywuje się w momencie pierwszego zalogowania do sieci

Mapy do fabrycznych nawigacji Opel / Citroen / Peugeot / Renault / Fiat i inne
Pogotowie komputerowe / aktualizacja map GPS
http://www.klos.net.pl

#448067  autor: plustik
 21 gru 2010, 18:28
ratatam pisze:A ile czasu jest na aktywację?
Dostałem starter, nie wkładałem go jeszcze do komórki i się zastanawiam czy jest on już aktywny, czy aktywuje się w momencie pierwszego zalogowania do sieci i ewentualnie wykonania połączenia?
Powinni Cię o tym poinformować w salonie Play. Zwykle jest to 24h - pewnie sprzedawca zapytał się Ciebie w jakim czasie chcesz zeby numer działał w Play (jeśli masz jakieś środki na poprzedniej karcie aby nie przepadły).

Musisz poczekać na wiadomość od operatora, kiedy pozwoli przenieść Twój numer. Zwykle jest to wtedy kiedy na obecnej karcie zniknie zasięg - wkładasz kartę Play i dzwonisz :) (w moim przypadku do 24h to trwało)

#448101  autor: ratatam
 21 gru 2010, 21:24
Numer mam już przeniesiony - zwolniło go orange i już powinien działać w play. Chodziło mi o to ile mam czasu żeby włożyć kartę do telefonu i tym samym uaktywnić numer? Czy jest jakiś określony na to czas, bo nie chcę od razu go aktywować i doładowywać- dzwonię z czego innego jeszcze przez chwile.

#448113  autor: zoltan666
 21 gru 2010, 22:10
Z regulaminu oferty promocyjnej „Przenieś numer do Play Fresh” wynikałoby, że starter należy aktywowac w dniu przeniesienia numeru. Jednak spotkałem sie już tu z opiniami, że ludzie aktywowali startery kilka, czy kilkanaście dniu po przeniesieniu i wszystko było w porządku.

#448758  autor: pawel_m
 25 gru 2010, 22:29
starter aktywuj w dniu przeniesienia numeru, aktywacja polega na włożeniu karty sin do telefonu i wykonaniu dowolnego połączenia.

co do doładowania aby nie stracić bonusu to masz na to nie 20 dni (wazność na przychodzące) ale aż 110 dni (ważnośc na przychodzące).

Widać koledzy którzy pisali wyżej nie maja zielonego pojęcia co piszą (bez urazy).

Jeśli aktywujesz starter np. po 50 dniach od aktywacji to bonus dostaniesz tylko ewentualnie po doładowaniu konta do północy konto może być zablokowane do zmian taryf i ajtywacji innych usług. Sam bonus zostanie od razu przyznany.

Mam przeniesione w tej chwili ok 40 nr do Play tylko po te bonusy i aktywuje sobie tak po 4-5 nr miesięcznie (wygadam starter, do kosza i następny). Z tego co sprawdzałem w zapiskach na razie najdłuższy okres od aktywacji numer do doładowania to ok 3 m-ce i bonus otrzymałem.

Przed doładowanie konta nie wybieraj profilu ani żadnych innych dodatków!
najpiero doładowanie, potem sprawdź czy jest bonus (*101#) a dopiero potem odpowiedni profil i np Zbieraj minuty.

Jeśli doładujesz konto po więcje niż 20-tu dniach od aktywacji to jedyne co tracisz to 4 zł z konta promocyjnego.

.

#448766  autor: zoltan666
 25 gru 2010, 23:10
Szczerze mówiąc dziwie się trochę Play, że tak się dają niektórym doić. Ale z drugiej strony tacy klienci znacznie poprawiaja im statystyki. ;)

#448809  autor: rablosik
 26 gru 2010, 14:10
a ten bonus jest tylko do play czy do wszystkich.i czy za to mozna pakiety aktywowac.

zycie to gra

#448841  autor: zoltan666
 26 gru 2010, 16:47
"Bonus można wykorzystać na połączenia głosowe oraz wideo do wszystkich krajowych sieci
komórkowych i połączenia głosowe do krajowych sieci stacjonarnych, SMS i MMS do wszystkich krajowych sieci komórkowych realizowane z Sieci Telekomunikacyjnej P4 z wyłączeniem numerów specjalnych..."

Pakietów za ten bonus nie aktywujesz. Dobrze by było dostac 60zł. za darmo i jeszcze to rozmnożyć. Niestety tak sie nie da, za cos trzeba zapłacić.

#448867  autor: pawel_m
 26 gru 2010, 19:28
rablosik pisze:a ten bonus jest tylko do play czy do wszystkich.i czy za to mozna pakiety aktywowac.
bonus jest do wszystkich sieci i można za niego tylko rozmawiać i pisać zwykłe sms, do rozmów z BOK, SMS premium czy internetu go nie wykorzystasz

.

#449102  autor: plustik
 27 gru 2010, 21:03
A czy jest możliwość przedłuzenia tego pakietu 60zł na dłużej niż 3 miesiące :?:

/wykupując np inny pakiet/

#449111  autor: zoltan666
 27 gru 2010, 21:18
Z tego co czytałem tu w innych tematach to wynikałoby, ze mozna ten pakiet 60zl. na 3 miesiace przedluzyc o kolejne miesiace wykupujac np. pakiet 10zł za 5zł, a potem 30 zł za 10zł. I chyba tak na zmiane. Kazdy taki pakiet wazny bylby przez 30 dni od dnia przyznania. Wydaje mi sie, ze daloby sie to tez przedluzyc przy pomocy Programu Poleć Play Znajomemu, tylko ze w tym przypadku byloby to dodatkowe 60 dni.

#449130  autor: bambo-5
 27 gru 2010, 22:03
sposoby jakie ja znam
1)10 za 5
2)15 za 10
3)30 za 10
4)100 za 30 (do konca roku)
5)doładowanie >=20 zł przez strone playa
6) doładowanie przez facebooka
7)poleć play znajomemu
8) chyba cos z programu doładowań, nie wiem bo nie używam
  • Strona 1 z 11