• Wszystko, co związane z Androidem
Wszystko, co związane z Androidem
 #442261  autor: filippooo16
 20 lis 2010, 14:06
Witam.
Mam pytanie odnośnie dwóch systemów operacyjnych: bada i android.
Otóż byłem właścicielem Samsunga Spica z androidem, jednak nie wspominam tego okresu zbyt dobrze, gdyż pomimo wykupionego pakietu danych system pobierał mi opłaty, za 'nadgórne' aktualizacje. Ściągnąłem jakąś aplikację (nie pamiętam dokładnie jaką), która miała zaprzestać łączenia z internetem bez mojej zgody. Nic to nie dało i cały czas byłem na minusie. Telefon sprzedałem...

W tym momencie mam dylemat, ponieważ chciałbym sobie kupić nowy telefon, jednak większość, które spełniają moje oczekiwania są z androidem.

Jedynie Samsung Wave z systemem bada spełnia moje oczekiwania, lecz boję się, że ten problem może przenieść się również na niego.

Proszę o opinie użytkowników obu systemów operacyjnych. ;)
Z góry dziękuje. :)

Nokia 3310 -> Motorola V500 -> Sony Ericsson K510i -> Sony Ericsson W200i -> Nokia N73 -> Samsung Spica -> Samsung z400 -> Samsung Galaxy Ace -> HTC One S -> LG GD330 -> Nokia 6500 slide -> ...

#442287  autor: wtd
 20 lis 2010, 15:41
Android vs bada to temat rzeka - dokładne porówananie tych OSów mogłoby i kilka(naście) stron zająć. Jeśli chodzi ci jedynie o kwestie łączenia się z internetem to w bada jest w ustawieniach opcja całkowitej blokady transmisji danych po 3G/GSM. A co androida to nie wiem jak ty to robiłeś - mojemu ojcu apndroid działa idealnie do blokowania połączeń z internetem. A nawet jak nie blokuje to przy wyłączonej automatycznej synchronizacji z googlami telefon jakiś dużych ilości danych sam nie bierze.

#442433  autor: robbo2k
 21 lis 2010, 10:35
APNdroid nie dziala na Spicy w Erze... "bo tak". Trzeba uzyc czegos innego np Toggle

http://www.robbo2k.pl Testy wideo - Poradniki jak kupić i co kupić

#442434  autor: filippooo16
 21 lis 2010, 10:52
No tak... a pod względem aplikacji dostępnych do ściągnięcia?
Niby bada miała się prężnie rozwijać, a czytałem, że
"Na każde 50 smartfonów z WP7 przypadną 24 modele na Androidzie i 5 modeli z BadaOS"

Wychodzi na to, że ryzykownym jest inwestowanie w coś, co będzie miało mało następców...

Chyba, że się mylę i Samsung apps nie jest aż tak ubogi w aplikacje?

Nokia 3310 -> Motorola V500 -> Sony Ericsson K510i -> Sony Ericsson W200i -> Nokia N73 -> Samsung Spica -> Samsung z400 -> Samsung Galaxy Ace -> HTC One S -> LG GD330 -> Nokia 6500 slide -> ...

#442460  autor: wtd
 21 lis 2010, 12:34
filippooo16 pisze:chyba, że się mylę i Samsung apps nie jest aż tak ubogi w aplikacje?
Jest ubogie, nic tam nie ma, a jak coś już jest to jest drogie.
www.samsungapps.com
możesz sobie całość tutaj przejrzeć (wiele nie ma ;)), tylko pamiętaj żeby zawęzić wybór do konkretnego modelu.