• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #441216  autor: bobi1326
 15 lis 2010, 02:54
Witam. We wrześniu kończy mi się umowa z Orange i chcę przejść do Play. Abonament jest i będzie na firmę. Do Play udaję się podpisać umowę o przeniesienie numeru trzy miesiące wcześniej, bo wtedy już mogę. I teraz moje pytanie czy telefon od Play dostanę już wtedy kiedy podpiszę umowę, że chce do nich przejść i od września jak wygaśnie umowa w Orange będę płacił u nich abonament, czy dopiero we wrześniu jak przyjdzie pierwszy miesiąc kiedy będę musiał zapłacić abonament już do Play?

#441217  autor: thonka
 15 lis 2010, 03:22
bobi1326, we wrzesniu?! i Ty juz o takie rzeczy pytasz?
to kiedy zlozysz wniosek o przeniesienie to twoja sprawa, najwazniejsze zeby to bylo na maksymalnie 30 dni przed koncem umowy w orange i na wniosku o przeniesienie bedzie zaznaczona opcja przeniesienia numeru po wygasnieciu umowy (a nie z jej zerwaniem).
telefon i karte sim play dostaniesz w chwili podpisywania dokumentow o przeniesienie o ile wyrazisz juz wtedy chec podpisania umowy. nie wiem tylko czy w okresie miedzy podpisaniem umowy w play, a definitywnym przeniesieniem numeru nie bedzie przypadkiem taryfy tymczasowej (w indywidualnych tak jest i doplaca sie za kazde polaczenie z karty sim play), a wlasciwa umowa zacznie biec dopiero po przeniesieniu numeru z orange.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet