• Wszystko, co związane z systemami z rodziny Windows
Wszystko, co związane z systemami z rodziny Windows
 #439136  autor: Darkeners
 03 lis 2010, 01:30
Witam,

Mam HTC HD2, na stockowym ROMie, jaki dostałem od Playa, kupując go gdzieś w czerwcu, po weekendowie zmianie czasu, telefon zaczał mi świrować, godziny przeskakiwać do przodu co 1-2h, a nawet raz mi przeskoczył o dzień w kalendarzu... w wyniku tych ciągłych skoków daty i godziny, moja skrzynka SMS to prawdziwy syf, bo nagle wpycha mi wiadomosci w przyszłość, albo w przeszłość, w zależności od wariantu zegara, podobnie zreszta sprawa ma się historią połączeń.

Spotkał się ktoś z takim problemem?

Chętnie bym pogadał z jakimś posiadaczem HTC HD2... bo mam wrażenie, że telefon zwiesza mi się nader często i nie działa aż tak płynnie jakbym sobie tego życzył.
Ostatnio zmieniony 03 lis 2010, 08:21 przez Darkeners, łącznie zmieniany 1 raz.

#439139  autor: wtd
 03 lis 2010, 06:56
W tym wypadku polecam romy z xda dev ;)

#439152  autor: Darkeners
 03 lis 2010, 09:14
Też zastanawiałem się nad romem, Miri lub Dutty... tylko szczerze, telefon potrafi mi się sam zwieszać, zostawiam go na noc na spokojnie na polce, a rano sie okaże że jest wyłączony. Z ekranem dotykowym też pojawiły się problemy... czasem po wciskaniu czerwonej słuchawki, wygaszaniu ekranu ten nie reaguje, albo reaguje z opoznieniem, nie mowiąc, że już parę razy ekran dotykowy przestał reagować na dotyk, w tym wypadku reset pomagał.

Zastanawiam się, czy to nie problem z wadliwym urzadzeniem, a jak chce się oddać je na gwarancje, to raczej ROMow nowych dawac nie moge, niedaj boże coś się spitoli i będzie kaplica.

Na telefonie mam zainstalowane Cookie Home Tab czy jak to tam się nazywało... moze to jest przyczyna problemów.

#439292  autor: orson_dzi
 03 lis 2010, 23:22
Na początek daj mu porządny reset i zobacz jak będzie się zachowywał.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#439315  autor: Darkeners
 04 lis 2010, 09:21
Porzadny reset?

Chodzi ci o Hard, a nie ten poprzez guzik z tyłu? Jaka to jest kombinacja klawiszy, Vol down i odlozenie sluchawki?

Btw. przeszukiwalem XDA, ale znalazlem tam tylko info, zeby wylaczyc synchronizacje czasu poprzez internet, ale to i tak mialem wylaczone.

#439839  autor: mkforever1
 06 lis 2010, 22:09
Co do HD2 i stockowego ROMu to ja nie wytrzymałem z nim długo :) Miał pełno błędów, problemy ze stabilnością, mnóstwo bezużytecznych jak dla mnie aplikacji zintegrowanych z ROMem. Generalnie strockowy WWE 1.66 nie należy do udanych. O 1.48 nie wspomnę :) Polecam wypieki kucharzy z PDAclub.pl. Tylko takich romów używałem i byłem bardzo zadowolony. Każdy znajdzie coś dla siebie. A jeśli nie PDAclub.pl to już wcześniej wspomniane XDA. Naprawdę warto zmienić ROM i cieszyć się Leo bo to bardzo fajny sprzęt.

Pozdrawiam,

#440020  autor: Boss
 07 lis 2010, 22:31
Też miałem problem z godziną. Wystarczyło ręcznie ustawić w strefie czasowej nowej godziny. Mam włączoną synchronizację godziny poprzez internet i to w niczym nie przeszkadza. Co do romu może faktycznie coś być zrąbane jeżeli w romie grzebał operator gsm. Ja mam fabryczny HTC. Kupiłem PDA w sklepie, więc na bank nie mam brandu. Jeżeli chcesz wgrać oryginalny rom HTC to proponuję pobrać z http://www.sunnysoft.cz/htc/ . Najnowszy rom i nakładkę językową.
Ja mam HD2 już ponad pół roku. Przeszedłem już chyba większość problemów nowych userów.

AKCESORIA SAMOCHODOWE - http://www.alfa-car.na.allegro.pl