• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?
 #434385  autor: Magaw
 09 paź 2010, 09:51
Witam!!
Jak najszybciej musze kupić komorke, lecz nie wiem jaka bylaby najlepsza w tych granicach. Interesuje mnie bardzo dobry system, aparat od 3 mpx, dotykowy, dostepność do aplikacji i motywow z poziomu komorki. Jak narazie wypatrzyelm Lg Swift, ale czekam na inne propozycje. dziekuje

[ Dodano: 2010-10-09, 10:32 ]
pomogl by ktos? zalezy mi na szybkosci w zakupie

#434407  autor: staruch
 09 paź 2010, 11:11
Swift to pierwsze co przychodzi do glowy bo nie znajdziesz latwo telefonu na systemie w tej cenie.

pozdro

#434408  autor: plustik
 09 paź 2010, 11:14
W tej cenie Samsung i5700 Spica... tani i ma Androida... albo dołożysz i masz Wave'a co jest lepszym rozwiązaniem :)

#434431  autor: staruch
 09 paź 2010, 12:13
plustik pisze:W tej cenie Samsung i5700 Spica.
ooo...i o tym telefonie zapomnialem a jest bardzo dobry.Wave jest klase wyzej od nich

pozdro

#434507  autor: Magaw
 09 paź 2010, 18:42
a ten samsung to ja słyszalem ze jakis nie udany jest, wykonanie i aparat nie najlepsze podobno. Macie jakies inne propozycje? I co myslicie o swifcie?

#434511  autor: nemo2009
 09 paź 2010, 18:54
Magaw pisze:I co myslicie o swifcie?
Ten model z kolei,żle się sprawuje w niektórych sieciach,np. w Play.
Magaw pisze:Interesuje mnie bardzo dobry system, aparat od 3 mpx, dotykowy, dostepność do aplikacji i motywow z poziomu komorki.
Może Nokia X6,aparat 5 Mpix,dobra muzyka.trochę aplikacji,też by się znalazło.

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą,najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu,a póżniej pokona doświadczeniem"

#434513  autor: Magaw
 09 paź 2010, 19:08
niee nokia nie, mam n97 mini to wiem jak sie sprawuje na tym procku i systemie, a jak jest ze sklepem app w samsungach i lg?

#434540  autor: orson_dzi
 09 paź 2010, 23:01
Magaw pisze:jest ze sklepem app w samsungach i lg?
Tak samo? :roll:
W końcu Android.
Magaw pisze:co myslicie o swifcie?
Aparat lepszy, bo z autofocusem. Dźwięk równie słaby, wykonanie dużo lepsze. Ekran w gorszej (teoretycznie, bo co kto lubi) technologii ale czułością dużo nie odstaje.
nemo2009 pisze:Ten model z kolei,żle się sprawuje w niektórych sieciach,np. w Play.
A głównie Play go sprzedaje ;) .

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#434592  autor: serdom
 10 paź 2010, 11:20
Ja osobiście mam i5700 wzięty w Play'u i muszę powiedzieć, że nie sprawia mi żadnych problemów.
Nie jest tak źle wykonana jak o nie piszą chociaż jakość materiałów nie powala, to są one bardzo bobrze spasowane i pomimo pół roku dość częstego użytkowania nie skrzypi i nie wykazuje śladów zużycia.
Na dzień dzisiejszy masz na nim Androida 2.1, na Swifcie jeszcze 1.6, chociaż szykują się już aktualizacje.
Samsung ma też ciut większy wyświetlacz, a dotyk (pojemnościowy, a LG oporowy) znacznie czulszy i bardziej precyzyjny.
Moim zdaniem telefony b. podobne.

Samsung>LG
-Wyświetlacz
-Dotyk
-ANDROID 2.1
-Procesor

LG>Samsung
-Bateria
-Wykonanie

Mam nadzieję, że troszkę pomogłem.

serdom

#439561  autor: nemo2009
 05 lis 2010, 14:05
orson_dzi pisze:Ten model z kolei,żle się sprawuje w niektórych sieciach,np. w Play.

A głównie Play go sprzedaje ;) .
LG GT 540,oczywiście nie wszystkie,ma problemy z siecią.Część egzemplarzy ma wady na płycie głównej(łączność z kartą sim).Może to się objawiać gorszym zasięgiem,przerwami w połączeniach głosowych,gorszą słyszalnością.Może SE X8,będzie lepszym wyborem.

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą,najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu,a póżniej pokona doświadczeniem"