• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #434066  autor: klops108
 07 paź 2010, 13:42
Witam Koleżanki i Kolegów.
Tu "klops" znany lata temu na gsmonline...
Czasem zaglądam sobie na telepolis, bo jest w tej chwili najlepszą kopalnią wiedzy o ofertach, trendach i nowościach :) OK, to tyle z podlizywania się ;)

Mam w tej chwili dylemat. Zacząłem wynajmować mieszkanie na biuro w Krakowie i potrzebuję netu. Ponieważ mam skype'a i Playa firmowego nie chcę żadnej neostrady ani netii ze stacjonarką (mam nr w skype i wykupię pewnie jeszcze freeconet). Wynajem też jest niepewny (jak to w życiu), więc chcę samego netu.

Na tapecie są 2 oferty z kablówek: UPC i Aster. Obie na 14 miesięcy. Parametry na papierze i cenę lepszą ma UPC (5Mbit, 2 miesiące za 1zł, potem 55zł, instalacja 39zł - brutto). Za to Aster (2Mbit, co miesiąc 55zł, instlacja 29zł) ma możliwość zmiany lokalizacji jakby coś się zmieniło w życiu ;)

Co byście polecali? Jak jakość obu usług? Jak ich tolerancja na tygodniowe spóźnienie z opłatą?

Pozdrawiam i będę wdzięczny za sugestie!

#434076  autor: www861
 07 paź 2010, 14:30
W UPC jest anulowanie umowy jeśli się wyprowadzasz. Przynajmniej kolega tak zrobił ostatnio.

#434110  autor: Marens
 07 paź 2010, 17:10
W UPC jest anulowanie umowy jeśli się wyprowadzasz.
Można też wziąć umowę na czas nieokreślony, jest niewiele droższa.
Mówię na przykładzie klienta indywidualnego, nie wiem jak jest z firmami.

#434143  autor: adam45648
 07 paź 2010, 20:41
W domu mamy UPC i nie raz zapomnialo sie zaplacic. Nic sie nie dzieje jak sie spoznisz. Najpierw dzwoni automat i informuje za masz zalegle rachunki a po dluzszym czasie odlaczaja i pojawia sie info w przegladarce. Jak zadzwonisz i zapewnisz ze zaraz przelejesz to net od reki przywracaja ;)