• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Samsung oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Samsung oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #430213  autor: Atlan
 18 wrz 2010, 10:37
Mam takie dwie małe sprawy:
1. Podczas pisania smsa ze słownikiem T9 wyrazu który zawiera literę Ł wyświetla się spacja i przez to ta litera nie jest wysyłana. Z innymi literami nie mam problemu i np. pisząc "liść" wyświetla i wysyła się poprawnie "lisc" - czyli dobrze.
Zmiana w opcjach wysyłania z "Alfabet GSM" na "Unicode" po części rozwiązuje ten problem, bo Ł się mi wyświetla, ale... także się wysyłają te wszystkie ogonki, przez co sms jest krótszy, a tak być nie może. Jak więc zrobić, by na ekranie i po wysłaniu była "pilka" pisząc piłka?

2. Czy da się za pomocą jakiegoś softu czy coś zmienić/wyłączyć podświetlenie ekranu? Wystarczy mi te podświetlenie co jest przełączane po 10 sekundach. (Dodam, że kontrast mam już ustawiony na najniższy).

#430397  autor: kowcio
 19 wrz 2010, 11:13
Z tym T9 to ja nie wiem co się stało. Ja w swoim Samsungu mam Alfabet GSM (co prawda to staroć z 2004 roku), ale w innych też tak miałem.
Atlan pisze:2. Czy da się za pomocą jakiegoś softu czy coś zmienić/wyłączyć podświetlenie ekranu? Wystarczy mi te podświetlenie co jest przełączane po 10 sekundach. (Dodam, że kontrast mam już ustawiony na najniższy).
A jak wejdziesz w menu, ustawienia, wyświetlacz, podświetlenie i ustawisz na najniższą wartość to odpowiada Tobie takie wyjście z tej sytuacji?

#430613  autor: Atlan
 20 wrz 2010, 10:55
Ustawione już mam na najniższą wartość, ale zupełnie wystarcza mi to, co jest w momencie kiedy bateria jest słaba i wtedy nie podświetla się w ogóle. Zdecydowanie lepiej mi się wtedy czyta np. taki Telepolis, czy OnetLajt które są na białym tle.
Próbowałem jeszcze znaleźć kod systemowy jakiś na to, znalazłem nawet kilka na zmniejszenie kontrastu LCD w innych Samsungach, tylko że nie działają na tym telefonie, musi mieć więc jakiś inny kod...
Ale co ciekawe to przy kombinacji *#8999*523# cyfry 523 zamienione zostały na myślniki, więc może to tutaj coś trzeba zrobić...