• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Samsung oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Samsung oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #428311  autor: Sandra94
 07 wrz 2010, 23:40
Witam serdecznie!

Dziś brat bawił się moim telefonem, bo znalazł w internecie kody do samsunga i chciał mi pokazać jak zrobić latarkę, z telefonu...
Wpisał kod *#0523# coś chwile pokombinował, położył telefon i wyszedł... Myślałam, że nic mi nie zrobił, ale gdy chciałam zrobić zdiecie pisze:

Błąd aparatu

Nie ważne czy wejdę do aparatu przez klawisz, czy też menu... czekam tak z 3 sekundy, i pojawia się wyżej podany napis: "Błąd aparatu". Małolat po złości pewnie mi coś wyłączył, a nie chce kombinować, żeby nic nie zepsuć.

Proszę o pomoc!

#428313  autor: orson_dzi
 07 wrz 2010, 23:46
W menu serwisowym można różne cuda zdziałać. Ciesz się, że to tylko aparat.

Zrób kopie danych, o ile potrzebujesz i przywróć ustawienia fabryczne. Wszystko Ci to skasuje wtedy z pamięci.
Jak dalej nic, to zrób reset kodem. Poszukaj w google, pełno powinno być tego. On jest chyba uniwersalny do Samsungów bez sytemu.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#428315  autor: Sandra94
 07 wrz 2010, 23:48
Zrób kopie danych, o ile potrzebujesz i przywróć ustawienia fabryczne. Wszystko Ci to skasuje wtedy z pamięci.
Jakie dane? Kontakty czy jak?
Jak dalej nic, to zrób reset kodem.
Reset kodem? Jaki jest na to kod - ten: *#36287# ?
i jak on dokładnie działa i co musze przy nim wykonać?

#428319  autor: orson_dzi
 08 wrz 2010, 00:14
Sandra94 pisze:Jakie dane? Kontakty czy jak?
Kontakty, wiadomości, pliki z pamięci telefonu.
Ustawienia też Ci zresetuje.
Sandra94 pisze:jak on dokładnie działa i co musze przy nim wykonać?
Tylko kopie, o ile potrzebujesz.
Po wpisaniu kodu telefon powinien sam się zresetować.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)