• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
 #427405  autor: hiper
 03 wrz 2010, 15:15
Witam. Użytkuję Operę Mini w najnowszej dostępnej wersji. Niestety, użytkowanie utrudnia mi pytanie o wybór połączenia internetowego - z częstotliwością kilku minut wyskakuje okienko "Wyb. punkt dostępu" i wyświetla dostępne połączenia. Żeby cokolwiek zrobić, przeczytać muszę co chwilę zatwierdzać wybrany punkt. Czy da się w jakiś sposób wyłączyć tę opcję? Nie znalazłem nic na ten temat.

#427414  autor: thonka
 03 wrz 2010, 16:06
hiper, wyglada na to, ze telefon po prostu traci lacznosc z danym punktem dostepu.
mozesz wlaczyc domyslny punkt dostepu dla polaczen z internetem, kazda aplikacja, ktora bedzie potrzebowala sie polaczyc z internetem zrobi to bez pytania sie o punkt dostepu.
ma to swoje plusy i minusy...

wchodzisz w domyslna przegladarke internetowa (ikona internet) -> ustawienia -> ogolne -> punkt dostepu

zmieniasz tam opcje zawsze pytaj na ust. przez uzytkow.

dzieki temu na stale przypiszesz jeden punkt dostepu i w przypadku utraty polaczenia programy automatycznie sprobuja sie polaczyc ponownie tym jednym punktem dostepu. jezeli telefon nie bedzie mogl sie 2-3 krotnie polaczyc z zadnym punktem dostepu dostaniesz komunikat w operze, ze nie moze sie polaczyc.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#427442  autor: ezaq
 03 wrz 2010, 18:11
Na mojej E60 wystarczy zmienić w opcjach Opery protokół na HTTP. Na Socket również co jakiś czas mnie pyta o punkt dostępu, choć sesja nie jest zrywana.

#428159  autor: hiper
 07 wrz 2010, 09:50
Dzięki ezaq, wygląda na to że zmiana na HTTP pomogła, i jak na razie nie pyta nieustannie.