• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #425990  autor: Malutek
 29 sie 2010, 15:31
Cześć,

od paru miesięcy jadę na głupim aneksie bo zapomniałem przedłużyć umowy w Erze. Zdecydowałem się w końcu za to zabrać, po tym jak dostałem r-k na 200zł..

Więc tak, chcę płacić ok 50-60zł miesięcznie, 3/4 moich opłat to smsy, ale rozmowy też się zdarzają (m.in. do UK). Żadnych internetów itp. usług nie używam. Jako że moja druga połówka też jest w Erze chcę tu zostać, ale nie wiem co mi się bardziej opłaca. Abonament czy karta?

Jestem od ponad 10 lat w Erze, wyciągnąłem od nich ofertę Rodzina 80 (200 minut) za 50zł (szaleństwo po prostu..). I tu pierwsze pytanie. Dostaję od nich niby Rodzinę 80 za 50zł, ale tylko 250 minut (!) kiedy w cenniku Ery Rodzina 80 ma 300 minut. Czyli co, proste robienie mnie w b**a tak?
Nie mam pojęcia jak wyglądają stawki w ofercie na kartę ponieważ po prostu nie mogę znaleźć prostego cennika. Na stronce zarzucają mi milionami super ofert a prostej rozpiski k.. nie ma! Dlatego byłbym wdzięczny jakby mi mógł ktoś rozjaśnić co mi się bardziej opłaca (albo podrzucić linki do aktualnych cenników.. ;)

Przejrzałem forum i znalazłem parę topiców podobnych ale jednak nie takich samych dlatego zakładam nowy ;) Mam nadzieję że napisałem w odpowiednim dziale. Z góry dzięki za pomoc!

#426029  autor: aga
 29 sie 2010, 17:31
Nie wiem jak nie mogłeś znaleźć, bo na stronie ery wszystko jest. Na kartę jest najnowsza taryfa Tak Tak Hot, gdzie za minute płacisz 29 gr, a smsa 18 gr. Możesz obniżyć koszty kupując pakiet sms/mms (za 6 zł 600 sms/100 mms na miesiąc) albo tanie połączenia z 3 numerami (4 zł miesięcznie za każdy numer i 3 gr za minutę połączenia). Przejrzyj swój wykaz połączeń i popatrz jaki masz profil dzwonienia, a potem przelicz to w ofercie na kartę i zobaczysz co wychodzi taniej - abonament czy karta. Jeżeli zdecydowanie więcej kontaktów masz w erze, to pewnie taniej wyjdzie ci oferta na kartę.
 #426079  autor: st.konsultant
 29 sie 2010, 19:46
Malutek pisze:
Jestem od ponad 10 lat w Erze, wyciągnąłem od nich ofertę Rodzina 80 (200 minut) za 50zł (szaleństwo po prostu..). I tu pierwsze pytanie. Dostaję od nich niby Rodzinę 80 za 50zł, ale tylko 250 minut (!) kiedy w cenniku Ery Rodzina 80 ma 300 minut. Czyli co, proste robienie mnie w b**a tak?

Staż nie ma znaczenia. Rodzina 80 za 50 zł i 250 minut to opcja bez telefonu. 300 minut w Rodzinie 80 to opcja bez promocyjna, w ogóle nie dotycząca przedłużenia umowy.