• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #425822  autor: helmutthegreat
 28 sie 2010, 15:51
Witajcie,
nadchodzi nieubłaganie koniec 2 umów w Orange i ich oferty delikatnie mówiąc są nie do końca satysfakcjonujące ;)
Zastanawiamy się w związku z tym nad przeniesieniem numerów do Play. Ja dodatkowo chce i tak przejść z karty na abonament. Widzę, że Play oferuje upusty na abonament dla przenoszących numery (2 oferty to na pewno byłyby firmowe 25 - czyli male upusty na 3 miesiące, ale zawsze coś, a mnie by chyba wystarczył firmowa 50 - czyli upust na 12 miesięcy).
Widzę, że jeśli bierze się kolejną aktywację, to dostaje się 10% upustu na abonament, przez cały okres trwania umowy. Czy te upusty łączą się ze sobą?
Wtedy najbardziej opłacałoby się przenieść 1 numer na firmę 25 i potem kolejny, oraz mój na firmę 50. Przejdzie coś takiego, czy będziemy mieli do wyboru - albo zniżki z tytułu przejścia z orange do play, albo zniżki z tytułu kolejnych aktywacji? Na moją logikę co ma piernik do wiatraka, to 2 zupelnie różne sprawy i powinno się łączyć, ale nie jestem mistrzem w czytaniu regulaminów, po 2 linijkach mój mózg się wyłącza...

Czy play oferuje może jakieś inne ciekawe promocje dla przenoszących numery? W sumie mógłbym wziąć dla siebie LongPlay 69 jeśli byłoby coś korzystniejszego, powiedzmy, że przeżyję brak darmowych rozmów na stacjonarne.

Z góry dzięki za pomoc i wyjaśnienia ;)

Jest: BlackBerry 9700 + Nokia E51

Było: Samsung I550w, Motorola E8, Nokia E52, i200, SE K530i, Nokia E50, E590, Motorola Z6w, Motorola V3, Siemens CXV 70, Nokia 3100, Nokia 8210,

http://www.lastfm.pl/user/dzoners
 #426127  autor: bleckwarrior
 29 sie 2010, 21:40
helmutthegreat pisze: Widzę, że jeśli bierze się kolejną aktywację, to dostaje się 10% upustu na abonament, przez cały okres trwania umowy. Czy te upusty łączą się ze sobą?
w okresie kiedy masz zniżkę w wyniku przeniesienia, to obowiązuje ona, potem zostaje Ci tylko ta zniżka 10% - nie kumulują się, obowiązuje zawsze wyższa zniżka w danej ofercie, ale nie jest dodawana 1 i 2.

helmutthegreat pisze:Czy play oferuje może jakieś inne ciekawe promocje dla przenoszących numery? W sumie mógłbym wziąć dla siebie LongPlay 69 jeśli byłoby coś korzystniejszego, powiedzmy, że przeżyję brak darmowych rozmów na stacjonarne.

Z góry dzięki za pomoc i wyjaśnienia ;)
jeśli interesuje Cię abo +/- 60 zł to najlepsza by była w obecnej wersji firmowa 75 - masz 50% upustu przez 13 miesięcy, następnie 20 % - po rabacie masz od 14 do 24 miesiąca 60 zł + vat - w zamian 540 minut + darmowe play/stacjonarne,a wcześniej 75+vat (- 50%).

Jeżeli chodzi o longplay69 - to masz abo 29,50 przez 3 miesiące, a potem 59 (350 minut + darmowe play) - więc ta oferta wyżej jest zdecydowanie ciekawsza-ale to też zależy od ilości Twojego dzwonienia.

ponieważ całe życie się uczę, moje zdanie z dzisiaj w danym temacie,niekoniecznie musi być takie samo, jak wczoraj -a jutro takie samo jak dziś.
 #426705  autor: michal9017
 31 sie 2010, 21:32
jeśli interesuje Cię abo +/- 60 zł to najlepsza by była w obecnej wersji firmowa 75 - masz 50% upustu przez 13 miesięcy, następnie 20 % - po rabacie masz od 14 do 24 miesiąca 60 zł + vat - w zamian 540 minut + darmowe play/stacjonarne,a wcześniej 75+vat (- 50%).
Już nie 13 miesięcy a 6 niestety... zmienili na stronie Play