• Wszystko, co związane z Androidem
Wszystko, co związane z Androidem
 #421302  autor: evolucja
 05 sie 2010, 23:03
Mam ją od wczoraj rana :) Kilka pytań:
1. Gdzie do jasnej ciasnej jest '?' na klawiaturze fizycznej? Coś mnie bierze jak muszę zasuwać klawiaturę i na ekranowej szukać pytajnika co chwile...
2. Czy da się łączyć duplikowane kontakty? Miałem np. "Marta Kowalska" na karcie sim, i pobrało mi też drugą "Marta Kowalska" z facebooka. Nie da się do tego kontaktu z facebooka dodać telefonu, bo wtedy mógłbym usunąć tą simową Martę a zostawić tylko facebookową. W ogóle to jakoś dziwnie poduplikowane są te kontakty np. przy wysłaniu SMS. Generalnie to marzy mi się, aby kontakty sim + gmail + facebook połączyły się w jedno.
3. Jest jakiś sposób aby ekran wygasał np. po 30 sekundach a blokował się po 5 minutach? Bo teraz wygaszenie = blokada, i nie dość, że muszę nacisnąć przycisk to jeszcze trzeba palcem ekran popieścić...
4. Czy to prawda, że nie ma na niego flasha? :(

#421537  autor: Jaca
 06 sie 2010, 20:43
4. Czy to prawda, że nie ma na niego flasha? :(
Są dostępne romy na ten telefon np TS ROM V2b.

[ Dodano: 2010-08-06, 20:46 ]
evolucja pisze:1. Gdzie do jasnej ciasnej jest '?' na klawiaturze fizycznej? Coś mnie bierze jak muszę zasuwać klawiaturę i na ekranowej szukać pytajnika co chwile...
Przytrzymaj ALT i wciśnij klawisz nad którym znajduję się znak.

#421694  autor: evolucja
 07 sie 2010, 18:13
A idź pan z taką odpowiedzą. Z tym altem to mnie aż wkurzyłeś. Masz mnie za totalnego idiotę?

Na forum androidowym w sekundę odpowiedzieli na wszystko.

1) ? znajduje się na lewo od entera, ! jest razem z S
2) w kilkanaście minut połączyłem zduplikowane kontakty w Gmailu
3) nie ma
4) teraz nie ma, będzie w 2.2

#451481  autor: user_delete34
 07 sty 2011, 16:44
Odświeżę temat, bo mam parę pytań o Milestona.
1)Ktoś pisał, by Milestone kupować tylko nową. Uzasadnienie? Na coś uważać przy zakupie?
2)Jest już dostępny oficjalnie soft 2.2 do tego fona lub inny (oficjalny/nie?), w którym jest flash w przeglądarce? Może jakaś modyfikacja? Dałoby radę zrobić to tak, by utrzymać gwarancję?
3)Opłaca się kupić niebrandowanego dla gwarancji? Czy lepiej kupić brandowanego i zaraz zmienić soft, bo gwarancję przy byle czym się straci?
4)Da radę bezpiecznie korzystać z fona jako routera? Bo podobno coś się nagrzewa, czy jak. Wystarczy wgrać program czy coś trzeba pogrzebać? Jak to się ma do gwarancji?
5)Jak można tutaj słuchać radyj internetowych takich, jak RMF MAXXX, ESKA, RMF FM, ZET, Energy Muenchen? Jest w ogóle taka możliwość?
6)Jak "uaktywnić" tutaj swype? Jak to się ma do gwarancji? Zamęczę Was tą gwarancją :twisted:
7)Ta jakaś podstawka na telefon to jest w zestawie?

#451643  autor: Marek
 08 sty 2011, 10:38
Markadiusz pisze:2)Jest już dostępny oficjalnie soft 2.2 do tego fona lub inny (oficjalny/nie?), w którym jest flash w przeglądarce? Może jakaś modyfikacja? Dałoby radę zrobić to tak, by utrzymać gwarancję?
Po zainstalowaniu nieoficjalnego softu raczej tracisz gwarancję. Alternatywna przeglądarka skyfire wykorzystuje streaming filmów flash na format html5, trudno to nazwać pełnym flashem ale filmy działają.

#451738  autor: abcd
 08 sty 2011, 20:16
Nie wiem jak wygląda sprawa z oddawaniem telefonu z niebrandowanym softem (czy przyjmą), ale nawet po zrootowaniu (i wgraniu swojego bootloadera) można to dość łatwo odwrócić.

#452408  autor: bob
 11 sty 2011, 22:10
abcd pisze:Nie wiem jak wygląda sprawa z oddawaniem telefonu z niebrandowanym softem (czy przyjmą), ale nawet po zrootowaniu (i wgraniu swojego bootloadera) można to dość łatwo odwrócić.
skoro samsung bierze telefony z niebrandowanym softem, to motka takze powinna przyjmowac (bynajmniej u mnie w miescie, serwis wgrywa niebrandowane softy i potem z takim przyjmuje - warunek to wpis w karcie gwary, ze soft wgrany w serwisie)

Było: w595; Wave 533; i5800; ZTE Blade; Moto e8; SE Xperia X8; e1170; 5230 Navi; x2; Ch@t 335; Galaxy Mini; Sagem Puma; s8530 Wave II; e72; i8510; Nokia500; SGS; m8800; HTC 7 Mozart, RBM One, Nokia c5-00, N900, i550; RBM One;
Jest: HTC Desire