• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #402902  autor: baksior
 05 maja 2010, 17:38
Mam umowę w erze firmowej do drugiej połowy czerwca, czy mogę podpisać umnowę w play dla firm np. na początku czerwca?

#402917  autor: Matyk
 05 maja 2010, 18:47
Chcesz przenieść numer ?

Jeśli nie, to nie ma problemu. Możesz nawet dzisiaj podpisać :)

#402919  autor: baksior
 05 maja 2010, 19:03
No właśnie tu jest problem, bo chcę przenieść numer. Wiem, że raczej się nie da tak żeby 1 numer był w 2 sieciach, bo to absurdalne, ale może jest jakiś sposób?

#402921  autor: Marens
 05 maja 2010, 19:09
baksior pisze:No właśnie tu jest problem, bo chcę przenieść numer.
Nie ma najmniejszego problemu.
baksior pisze:Wiem, że raczej się nie da tak żeby 1 numer był w 2 sieciach, bo to absurdalne, ale może jest jakiś sposób?
Tutaj jest to dokładniej opisane:
http://dlafirm.playmobile.pl/pl/przenie ... index.html

#402938  autor: baksior
 05 maja 2010, 20:13
Ok, dzięki za odpowiedź. A czy tak samo jest w przypadku play w oferice indywidualnej? Bo chcę przenieść 2 numery jeden do play biznes i jeden do oferty indywidualnej...

#402946  autor: Marens
 05 maja 2010, 20:26
Tak samo jest w przypadku oferty indywidualnej.

#402958  autor: baksior
 05 maja 2010, 20:45
Ok dzięki wielkie.

#403267  autor: Sławek
 07 maja 2010, 18:49
Nie mowilbym nic w przypadku numeru prywatnego, ale przenoszenie numeru firmowego do Play to spore ryzyko. Zastanow sie czy warto.

#403291  autor: Tajemniczy28
 07 maja 2010, 20:36
Zanim wydadzą Ci numer,bedziesz miał tymczasowy i za niego płacił. Ale uwaga: Dla stłąych klientów nie ma obniżania cen fonów czyli jak CI sie skończy umowa dostaniesz telefon w cenie jak dla nowych.Ja tak teraz mam i właśnie złożyłem wypowiedzenie.

#403305  autor: krzysiaq
 07 maja 2010, 22:03
Nie mowilbym nic w przypadku numeru prywatnego, ale przenoszenie numeru firmowego do Play to spore ryzyko. Zastanow sie czy warto.
mam w play 4 aktywacje od ponad pół roku. Poza niższymi rachunkami o około 60% nie widzę różnicy...więc po co przepłacać?

Nie popędzaj amnezji a'la Las Vegas Parano...

#403322  autor: baksior
 07 maja 2010, 23:05
Tajemniczy28 pisze:Zanim wydadzą Ci numer,bedziesz miał tymczasowy i za niego płacił.
Byłem się spytać w salonie dzisiaj i w okresie max 3 miesiące od końca umowy i min miesiac przed końcem umowy u innego operatora trzeba złożyć w play umowę i przez ten okres NIE PŁACI SIĘ za abonament.

#403326  autor: Sławek
 07 maja 2010, 23:16
krzysiaq pisze:
mam w play 4 aktywacje od ponad pół roku. Poza niższymi rachunkami o około 60% nie widzę różnicy...więc po co przepłacać?
To zalezy... gdybym ja mial firme i jej finanse bylyby zalezne od kontaktow telefonicznych, na pewno nie zaryzykowalbym przejscia do Play, bo wystarczy, ze pojawi sie jakis problem i juz nie ma z kim o tym rozmawiac, bo oblsuga klienta jest po prostu nie kompetentna. Poza tym sam proces przenoszenia numeru moze sie odbic czkawka czasami, jesli cos pojdzie nie tak.

#403345  autor: krzysiaq
 08 maja 2010, 00:36
Sławek pisze:Poza tym sam proces przenoszenia numeru moze sie odbic czkawka czasami, jesli cos pojdzie nie tak.
ale przecież taka sytuacja może nastąpić również przy przejściu orange-plus...więc nie rozumiem.

Poza tym bok w PLAY w biznesie jest na prawdę na wysokim poziomie...a mam porównanie do Plusa bok przez prawie 10 lat.

Nie popędzaj amnezji a'la Las Vegas Parano...

#403349  autor: luccicare
 08 maja 2010, 00:47
Też zastanawiałbym się nad przejściem do Play firmy. Usługa indywidualna to indywidualna, ale firma... to dzięki jej funkcjonowaniu masz kasę. Może być ok, ale ryzyko, że nie będzie ok masz spore. Nie napisałeś też nic o swoich potrzebach i oczekiwaniach, a to ważna kwestia. W kontaktach o operatorami (mam 2 abo) z Play przez ponad 3 lata miałem ponad 10 interakcji, u innego operatora przez trochę dłuższy okres 0. Nie miałem styczności z obsługą firm w Play, na necie jest jednak sporo negatywnych opinii w stosunku do wielkości operatora, również firm.