• Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #401491  autor: Matyk
 28 kwie 2010, 11:22
Play postanowił zrobić lifting swojego loga. Pierwsza propozycja która pojawiła się na blogu zaprezentowana przez rzecznika play

cytat z blogplay.pl
spokojnie, po cichu zmieniamy naszą identyfikację. Nowe logo wygladać będzie mniej więcej tak, Ciągle co prawda trwają prace, ale jest ok czy nie?

Obrazek

diametralnie się nie zmieniło
Co o nim sądzicie ?
proszę o opinie/uwagi i być może własne propozycje :P

#401492  autor: user_delete19
 28 kwie 2010, 11:28
Taaa... potem usuną głębię z napisu, rozciągną w pionie i może pobawia się jeszcze kolorem tła :P (niemniej z samego napisu cieniowanie bym i tak usunął bo wygląda kijowo...)

#401590  autor: babeo
 29 kwie 2010, 08:04
Najgorszy w całym logo jest ten jagodowy glut 8)

#401858  autor: kowcio
 30 kwie 2010, 21:27
Mnie się podoba, bo jest modne- teraz jest moda na takie stonowane logo, np. Pepsi też zmieniła logo na takie mniej wybajerowane.
W ogóle ostatnio tez moda jest na nazwy marek pisanych z małej litery, np. plus, pepsi... Nie wiem skąd to się wzięło, mnie się nie podoba (tak smao jakby zacząć pisać miejscowości, nazwiska czy imiona z małej litery). Po co zmieniać coś dobrego i przyjętego na coś zupełnie innego.

#401878  autor: DanielR
 30 kwie 2010, 23:15
kowcio pisze:Pepsi też zmieniła logo na takie mniej wybajerowane.
Akurat nowe logo Pepsi mnie też przypadło do gustu - w przeciwieństwie do loga sieci Play.

#407444  autor: PLAY
 30 maja 2010, 16:37
Dobrze że nie ma w nim layout-u tej różowej cieczy czy jak to tam się zwie. :P

[center]» Darmowy Starter Play Fresh «[/center]

#407575  autor: bleckwarrior
 31 maja 2010, 08:01
Play pisze:Dobrze że nie ma w nim layout-u tej różowej cieczy czy jak to tam się zwie. :P
a co masz do różowej cieczy:D? taka specyfika p4,żeby się rzucać w oczu. A dogodzić się wszystkim nigdy nie uda.

#407576  autor: PLAY
 31 maja 2010, 08:06
bleckwarrior pisze:a co masz do różowej cieczy:D?
Nie nic. :D
bleckwarrior pisze:A dogodzić się wszystkim nigdy nie uda.
Racja.

[center]» Darmowy Starter Play Fresh «[/center]

#410750  autor: ganc2
 16 cze 2010, 16:07
Szczerze mówiąc, nie widzę różnic między "nim" a starym logotypem

#410798  autor: Dudi00
 16 cze 2010, 19:56
Ludzi nie zwrócą uwagi na zmianę jeśli nie będzie diametralna lub dotykała wszystkich aspektów loga. Samo usunięcie glutka nic nie zmieni. Kolor zostawcie bo to wasz znak rozpoznawczy. Zmieńcie napis.. dobrym przykładem jest Pepsi, to co oni ostatnio zrobili moim skromny zdaniem było świetne. Lekkie zamieszanie z powodu zmiany logotypu lecz każdy i tak rozpoznawał dwukolorową piłkę i napis PEPSI.