• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #397766  autor: Marens
 07 kwie 2010, 20:13
Mam w domu nieaktywną linię TP.

Rozmawiając z konsultantem Orange, zasugerował że można podpisać w salonie Orange umowę na Orange Stacjonarny + Orange Freedom i oni aktywują tą linię, wygenerują numer telefonu itp. Pytałem się gościa z 4 razy podkreślając że linia jest nieaktywna, czy na pewno tak jest gdyż nie mam telefonu w TP, jest tylko kabel. No i teraz jest pytanie, czy coś się zmieniło, czy gość był niedoinformowany i wciskał mi kit.

#397774  autor: simon.m
 07 kwie 2010, 20:52
zgodnie z reglaminem http://www.orange.pl/binaries/PL/Binary ... 273088.pdf "Rozpoczecie swiadczenia Usług przez Operatora nastapi po zakonczeniu swiadczenia usług przez TP na danym Łaczu Abonenckim, ale - w celu zapewnienia ciagłosci swiadczenia usług na rzecz Abonenta - nie pózniej niz nastepnego dnia po zakonczeniu swiadczenia usług przez TP na danym Łaczu Abonenckim." wynika że musisz mieć aktywną linię, żeby Orange mogło zacząć świadczyć usługę, jednak nigdzie wprost nie ma informacji, ze musisz mieć aktywną linię tp. może konsultant zna jakieś sztuczki :)

#397866  autor: Marens
 08 kwie 2010, 12:56
simon.m pisze:wynika że musisz mieć aktywną linię, żeby Orange mogło zacząć świadczyć usługę, jednak nigdzie wprost nie ma informacji, ze musisz mieć aktywną linię tp. może konsultant zna jakieś sztuczki :)
Odpowiem sobie sam, nie da się.
Co ciekawe konsultanci na 510100100 uparcie wprowadzają w błąd, że nie ma problemu.

Jak powiedziałem gościowi w salonie Orange, że gdyby tak się dało to umowę podpisałbym od ręki. Reakcja była taka: :-D
Trzeba kombinować, przez TP co mi jest średnio na rękę.