• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #396355  autor: mo-xo
 30 mar 2010, 16:59
Witam.

Mam abonament telefoniczny WLR w dialogu - przeniesiony z tpsa, na kablu tpsa, czy w związku z tym, mogę wziąć internet z netii na LLU ? (llu netii jest u mnie dostępne)

Nie będzie jakiś problemów ?

Dodam jeszcze, że pytałem się o to w netii i nikt nie potrafił mi odpowiedzieć, byłem przełączany z działu obsługi klienta, sprzedaży, pomocy technicznej i wielkie zero. Najlepsza odpowiedź - niech pan zamówi, zobaczmy czy tpsa odrzuci...

#396382  autor: galtom
 30 mar 2010, 19:53
Aby uniknąć kłopotów, frustracji i rozczarowań zadaj swoje pytanie na blog.netia.pl Odpowiedź którą tam uzyskasz możesz traktować jako wiążacą.

Pozdrawiam,
Galtom
 #396423  autor: Aen Hen Cerbin
 30 mar 2010, 22:16
mo-xo pisze:Witam.

Mam abonament telefoniczny WLR w dialogu - przeniesiony z tpsa, na kablu tpsa, czy w związku z tym, mogę wziąć internet z netii na LLU ? (llu netii jest u mnie dostępne)
Nie będzie jakiś problemów ?
Będą problemy, LLU to przeniesienie i połączenie: usługi głosowej (WLR) i ADSL (BSA) do jednego operatora (tu: Netia) oraz instalacja/przełączenie linii abonenckiej do wyposażenia operatora LLU (tu: Netia).

Możesz mieć natomiast usługę ADSL (BSA) z Netii oraz abonament telefoniczny (WLR) z Dialogu.

Jeśli chcesz mieć usługę LLU z Netii (czyli POTS + ADSL), z abonamentu w Dialogu będziesz musiał zrezygnować, przy czym przeniesienie numeru do Netii może trwać nawet i 90 dni!!!! [tak!!! 3 miesiące TPSA mieszała abonentowi, a sprawa jeszcze nie jest do końca wyjaśniona/załatwiona].

HTH.

TakTak Happy | Play Fresh | Nowy Simplus | Nowy Orange Go | Orange Freedom @ &tp

#396425  autor: gauri7
 30 mar 2010, 22:21
A LLU shared to już nie ma...?

> G - )

#396430  autor: Aen Hen Cerbin
 30 mar 2010, 22:49
gauri7 pisze:A LLU shared to już nie ma...?
Jaśnie Panna Theressa Elisabeth O'rya twierdzi, że jest - jednak Patrycja Renata Ak'tiicca powiada, że niekoniecznie...

TakTak Happy | Play Fresh | Nowy Simplus | Nowy Orange Go | Orange Freedom @ &tp

#396480  autor: Fafral
 31 mar 2010, 08:58
Jak najbardziej jest SHEARD!.

W ofercie Superliga Premium Home - LLU - 4 mbit/s - 49 zł brutto.
Możesz mieć internet w Netii a telefon w Dialogu.

Obrazek

Siemens C30 > N2600> N5300 > N7310 Supernova> E71>Samsung i9000 Galaxy S