• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
 #393934  autor: dawid5419
 17 mar 2010, 22:52
Witam

Mam od 12 miesięcy samsunga INNOV8

Bateria trzyma mi tylko 12 godzin :smt009 (wcześniej było 3 dni)

Nie wiem co robić :smt010 :?:

Dodam tylko że telefon nie był zalany, nie upadał, jest zadbany.

#409008  autor: pesmichal23
 05 cze 2010, 23:40
Witam. Podejrzewam, ze wgrywales nawigacje garmina. Jesli wlaczysz ta nawigacje to po jej zamknieciu pozostaje proces ktory bardzo szybko "zjada" baterie.
Zainstaluj wiec program o nazwie: jbak taskman i w opcjach procesy znajdz i wyszukaj takie jak: tsr....nie pamietam koncowki i drugi scencaptur. Powylaczaj je i wydluzy sie dzialanie bateri mocno :) a jeszcze po wylaczeniu telefonu i ponownym uruchomieniu musisz wylaczyc tez te procesy bo same sie wlaczaja:D pozdrawiam

#409036  autor: kerim36
 06 cze 2010, 10:13
czy instalowales jkis dodatkowy soft i od tamtego czasu trzyma krocej??

pozostaja jeszcze 2 kwestie:
albo bateryjka pada
albo zwarcie w skutek np zawilgocenia

Mapy do fabrycznych nawigacji Opel / Citroen / Peugeot / Renault / Fiat i inne
Pogotowie komputerowe / aktualizacja map GPS
http://www.klos.net.pl

#409120  autor: dawid5419
 06 cze 2010, 16:07
Witam. Podejrzewam, ze wgrywales nawigacje garmina. Jesli wlaczysz ta nawigacje to po jej zamknieciu pozostaje proces ktory bardzo szybko "zjada" baterie.
Zainstaluj wiec program o nazwie: jbak taskman i w opcjach procesy znajdz i wyszukaj takie jak: tsr....nie pamietam koncowki i drugi scencaptur. Powylaczaj je i wydluzy sie dzialanie bateri mocno a jeszcze po wylaczeniu telefonu i ponownym uruchomieniu musisz wylaczyc tez te procesy bo same sie wlaczaja:D pozdrawiam
Garmina wywaliłem i jest już trochę lepiej (z 12 godzin zrobiły się 2 dni)
Ale mnie to ciągle nie zadowala :(

#409131  autor: Jaca
 06 cze 2010, 17:23
Oto co można jeszcze zrobić:
Wyłączamy tryb podwójny, tj. pracujemy tylko w GSM/UMTS. W tym celu wchodzimy: MENU>USTAWIENIA>USTAWIENIA>TELEFON>SIEĆ>TRYB SIECI
Wyłączamy Udostępnianie Wideo: W tym celu wchodzimy: MENU>USTAWIENIA>USTAWIENIA>POŁĄCZENIE>UDOSTĘPN. WIDEO>UDOSTĘPNIANIE WIDEO>NIE.
Wyłączamy Wlan. W tym celu wchodzimy do: MENU>USTAWIENIA>USTAWIENIA>POŁĄCZENIE>WLAN>POKAŻ DOSTĘPNOŚĆ WLAN>NIGDY.
Zmniejszamy intensywność podświetlenia wyświetlacza. MENU>USTAWIENIA>USTAWIENIA>OGÓLNE>PERSONALIZACJA>WYŚWIETLACZ>AUTOMATYCZNA JASNOŚĆ>NIE. I potem na pasku: POZIOM JASNOŚCI ustawiamy na najmnijeszą.
I jeszcze powinno pomóc wgranie najnowszego firmware.