• Wszystko, co związane z systemami z rodziny Windows
Wszystko, co związane z systemami z rodziny Windows
 #391637  autor: tpiasex
 06 mar 2010, 13:42
Witam,
Mam taki oto problem.. Od jakiegoś czasu mam Samsunga Omnie i900 8GB i wszystko w niej gra i trąbi oprócz jednej rzeczy... "pali" baterie... W momencie gdy telefon jest uzywany a bateria zejdzie do minimum, telefon się wyłącza i kicha nawet po podłączeniu do ładowarki.. nie świeci się lampka informująca o ładwaniu.. dosłownie nic...tak jakby była maxymalnie "wyeksploatowana" a telefon nie ma rady baterii "pobudzic" . Po włożeniu nowej baterii czy to podróby czy orginalnej telefon działa bezproblemowo. I mam pytanie co to może być? i co z tym można zrobić?? Bo przyznam szczerze kupowanie co jakiś czas baterii za 50 zł nie urządza mnie specjalnie :/ ... Wolę wpierw zapytać Was aniżeli nieść do "naprawy".... Pozdrawiam
Tomek
Ostatnio zmieniony 06 mar 2010, 18:37 przez tpiasex, łącznie zmieniany 1 raz.

#392475  autor: vinc
 10 mar 2010, 22:55
Domyślam się, że bateria często była podładowywana i po tym padała całkowicie? Jeśli tak, to wtedy padnięta bateria jest najmniejszym problemem. Większym mogą być różnice ze sterownikami, a prockiem... Jeśli jednak na innych baterejkach działa poprawnie, to należy wymienić starą :) Ewentualnie nie dopuszczać do minimalnego stanu naładowania baterii :D

Obrazek

#392500  autor: tpiasex
 11 mar 2010, 08:04
Dzięki za odpowiedź, ale...
to nie pierwsza bateria, którą owa Omnia "pali", jesli telefon sie wyłączy z powodu rozładowania baterii to na tej samej baterii za chiny juz nie ruszy trzeba kupowac nową.... nie wiem czym jest to spowodowane... doputy nie rozłąduje sie bateria to wszystko jest ok, ale gdy tylko sie rozładuje to kicha ... telefon podlaczony nawet do ladowarki nie pokazuje ładowania poprzez swiecenie czerwonej diody przy przycisku zasilania.... to moze byc problem z poborem energii ?? Jak myslicie?
Pozdr

#392594  autor: vinc
 11 mar 2010, 19:07
vinc pisze:Większym mogą być różnice ze sterownikami, a prockiem...
Niestety nie możesz dopuszczać do rozładowania baterii. Niestety jest to możliwe w telefonach na WM :? Ewentualnie standardowo możesz próbować naprawić to zmianą ROM-u.

Obrazek

#392610  autor: kerim36
 11 mar 2010, 20:41
tpiasex,

odpowiedz mi jeszcze na pytanie czy uzywasz oryginalnej ladowarki dostosowanej do ladowania dokladnie tego modelu?? pytam poniewaz przypuszczam, iz uzywana przez ciebie ladowarka moze miec odpowiedni woltarz, ale za maly amperasz, aby uruchomic calkowicie rozladowany telefon

Mapy do fabrycznych nawigacji Opel / Citroen / Peugeot / Renault / Fiat i inne
Pogotowie komputerowe / aktualizacja map GPS
http://www.klos.net.pl

#392758  autor: tpiasex
 12 mar 2010, 19:35
Dzięki za odp.... fakt faktem nie posiadam orginalnej łądowarki. CZasami do ladowania tel uzywam też kabla USB z kompa, i tez nie rusza.... tak sie zastanawiam czy moze to byc spowodowane jakims uszkodzeniem ukladówm scalonych czy jak..sam juz nie wiem... Pozdross

#392765  autor: kerim36
 12 mar 2010, 20:07
tpiasex,

port usb z kompa na pewno nie ma wystarczajacych parametrow do ladowania calkowicie rozladowanego samsunga - polecam pozyczcy lub zakupic oryginalna ladowarke i wtedy zobaczyc co bedzie

Mapy do fabrycznych nawigacji Opel / Citroen / Peugeot / Renault / Fiat i inne
Pogotowie komputerowe / aktualizacja map GPS
http://www.klos.net.pl

#392854  autor: kowcio
 13 mar 2010, 11:06
Musi być 5v i 0,5A minimum. Tylko, że nieoryginalnej ładowarki nie powinno się w ogóle podłączyć do telefonu.... Być może uszkodziłeś telefon właśnie tą ładowarką. Skoro stać Cię na aż taki telefon, to dziwię się że nie możesz kupić oryginalnej ładowarki, jest to wydatek jakieś 20, góra 30 PLN...