Ok jest postep

.
Wczoraj bylo u mnie dwoch sympatycznych Panow technikow z Netii.
Zalozyli nowe gniazdko i powiedzieli, ze net juz bedzie chulac od zaraz, a telefon zostanie zmieniony 19.03. Wystarczy aktywowac łącze - tu niestety zaczeły się schody
Chyba sie nie mylili. Moj modem po podpieciu synchronizuje sie z laczem ADSL - dioda przestaje migac ale nie znam nazwy uzytkownika i hasla (default netia - tylko uzwyane obecnie ale na innym gniazdku i linii) aby wejsc na strone netia.pl/internet celem aktywacji i uzyskania wlasnej nazy uzytkownika i hasla.
Dzwonie do BOK. WIeczor wiec dodzwnaniam sie po 32 min (nie jest zle!)

Pani niestety najpierw zupelnie nie moze sie polapac w zmianach na koncie. Co ja chce aktywowac skoro moj net (na laczu TPSA) dziala! Tlumacze, tlumacze, tlumacze i prosze o nzwe uzytkownika i haslo (takie jak w czystych modemach Pirelli) zeby sobie zrobic reszte samemu.
Nie da rady - ona mi tego nie poda bo net dopiero od 19.03 - WRRRRRRR
To dlaczego nie chce podac?? Najwyzej nie bedzie dzialac??? A ja i tak bede to musil miec do aktywacji lacza bo moje stare (login i haslo) dane nie beda dzialac.
Czy ktos z was zna te dane? login to chyba internet... ale jakie jest haslo?
Dlaczego, proste rzeczy robia sie w netii skomplikowane? (normlanie jakbym do BOK Sky w UK dzwonil

Mialem miec u nich net ale nie udalo sie im papierow przez miesiac wyslac, za to po kolejnych trzech (net mialem juz winnej sieci) przyslali mi darmowy modem wi-fi (mam go do dzis)
UPDATE:
Wlasnie rozmawialem z inna Pania - haslo i login do aktywacji to internet

podala bez problemu, dlaczego wiec wczoraj wieczorem sie tego nie dalo zrobic?
PS. Duze podziekowania dla FORUMOWICZA!!!!

za pomoc w mojej sprawie!
[ Dodano: 2010-03-17, 07:35 ]
A jak dokladnie mam rozumniec taka inf?
Telefon i internet w pakiecie : Usługa dostępna - LLU2 (numer routingowy C3259)
Tylko telefon : Usługa dostępna wyłącznie na linii TP
Tylko internet : Usługa dostępna - LLU1
Biorac pod uwage, ze mam miec i tel i net na lini wlasnej Netii....
[ Dodano: 2010-03-19, 11:44 ]
Stan na chwile obecna:
telefon dziala do polowy, tzn. mozna zadzwonic do mnie ale ja nie moge nigdzie - pojawia sie komunikat o niemozliwosci wykonanania polaczenia
internet:
modem sie loguje, da sie wejsc na strone aktyacji uslugi ale system twierdzi, ze numer telefonu jest nie poprawny. Numeru umowy podac nie moge bo Netia aneksow nie wysyla.
Zadzwonic do Neti tez nie moge bo nie dziala moje telefon - jednym slowem narazie rewelacja!!!!
[ Dodano: 2010-03-19, 15:43 ]
Jest postep.
Telefon dziala i net tez juz dziala niestety moje 8mb/s jest znacznie wolniejsze niz dotychczasowe 2mb/s bo fizyczna predkosc to jakies 650kbps wiec 0.5Mb.
Jak Netia z innymi klientami tak zacznya wspolprace to raczej bym w ich akcje nie inwestowal

rozumiem, ze cos sie moze zepsuc... ale zeby nie sprawdzic nowej instalacji???
[ Dodano: 2010-03-19, 16:24 ]
Pelen sukces!!!!!! Wszystko dziala!!!!!!!
Z mala roznica zamiast 8Mb/s mam ponad 20Mb/s
!!!!!