• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#383096  autor: kerim36
 26 sty 2010, 09:01
fajny bajer

Mapy do fabrycznych nawigacji Opel / Citroen / Peugeot / Renault / Fiat i inne
Pogotowie komputerowe / aktualizacja map GPS
http://www.klos.net.pl
 #383099  autor: Abcn
 26 sty 2010, 09:17
Nie wazne gdzie mieszkasz :-)

bylebys miał/a szybkie łącze
:iroc:
£120

pozdrawiam
A

#383104  autor: galtom
 26 sty 2010, 09:41
Biorac pod uwage, ze chyba juz nikt nie oferuje w UK lacza o predkosci nizszej niz "do 8 mb/s" to raczej nie jest to problem :-)

Pozdrawiam,
Galtom

#383107  autor: Abcn
 26 sty 2010, 10:04
Sorry (bajer fajny)
niepotrzebnie wycialem
a myslalem o warunkach w PL -
moze PLay powinien rozwazyc taka opcje???

pozdrawiam
A

#383111  autor: kerim36
 26 sty 2010, 10:32
galtom pisze:juz nikt nie oferuje w UK lacza o predkosci nizszej niz "do 8 mb/s
pal licho download, najwazniejszy jest upload

Mapy do fabrycznych nawigacji Opel / Citroen / Peugeot / Renault / Fiat i inne
Pogotowie komputerowe / aktualizacja map GPS
http://www.klos.net.pl

#383162  autor: ms93
 26 sty 2010, 13:11
Tam napisali, ze wystarczy 1Mbit/s, zeby obsluzyc 4 polaczenia na raz. Ale polaczenia glosowe za duzo nie biora, wiec nie powinno byc problemow nawet z mniejszym laczem.
Ciekawe czy u nas byloby to legalne... W koncu to maly NodeB, na ktory u nas trzeba miec pozwolenie (ciekawe czy ma wlasny CID).
Jeszcze takie cos mi przyszlo do glowy - ciekawe co by bylo, gdyby puscic to po angielskim proxy i podpiac w Polsce :D Ciekawe czy jesli proxy by bylo dobre, to by dzialalo :D

#383176  autor: Marens
 26 sty 2010, 13:33
ms93 pisze:Jeszcze takie cos mi przyszlo do glowy - ciekawe co by bylo, gdyby puscic to po angielskim proxy i podpiac w Polsce :D Ciekawe czy jesli proxy by bylo dobre, to by dzialalo :D
Jakiś VPN i spokojnie działałoby.
Pomijając kwestie legalności, to pomyśl sobie jak wyglądałaby kwestia roamingu :-D

#383183  autor: widex
 26 sty 2010, 13:48
Może to coś w stylu repater'a?

#383191  autor: ms93
 26 sty 2010, 14:21
widex pisze:Może to coś w stylu repater'a?
Tylko, ze to w zasadzie ma dzialac tam, gdzie nie ma wcale zasiegu...
Jesli mialby to byc repeater, to po co internet i limit 4 polaczen jednoczesnie? Z tego wynika, ze to sle rozmowy po internecie.

#383203  autor: widex
 26 sty 2010, 14:57
ms93, takie coś testowała Era. Podłączas do Internetu i działa to coś jak router. Tylko, że przez Internet

#383339  autor: mariusz9a
 26 sty 2010, 22:53
widex pisze:ms93, takie coś testowała Era. Podłączas do Internetu i działa to coś jak router. Tylko, że przez Internet
Plus tez to testował w zeszłym roku. Na jakimś ZTE albo Huaweii to było. FemToCell znany jest nie od dziś...

#383590  autor: Vieslav
 28 sty 2010, 09:01
galtom pisze:Biorac pod uwage, ze chyba juz nikt nie oferuje w UK lacza o predkosci nizszej niz "do 8 mb/s" to raczej nie jest to problem :-)
do 8 mega wcale nie oznacza, że 8 mega będziesz mieć, a często tak jest, że ludzie mają po 1, 2 mega. W PL też każdy może założyć sobie do 6 mega, płacić więcej a mieć 1 mega.

#383906  autor: galtom
 29 sty 2010, 15:56
Vieslav pisze:
galtom pisze:Biorac pod uwage, ze chyba juz nikt nie oferuje w UK lacza o predkosci nizszej niz "do 8 mb/s" to raczej nie jest to problem :-)
do 8 mega wcale nie oznacza, że 8 mega będziesz mieć, a często tak jest, że ludzie mają po 1, 2 mega. W PL też każdy może założyć sobie do 6 mega, płacić więcej a mieć 1 mega.
Nie slyszalem, zeby ktos mial predkosc (przy deklarowanych do 8mb) ponizej 5. Ja sam mialem najmniej 5.5 w Talk-Talk'u. Owsze, zaraz po przepprowadzce i uruchimieniu "starego" lacza pod nowym adrsem bylo kolo 2mb ale po 1 telefonie wszystko wrocilo do normy.

1 megowe lacza skonczyly sie w UK ok. 2003 roku :-).

Do ostatniego mieszkania z deklarownaych 8mb/s z reguly mialem sporo ponad i nigdy nie bylo problemow ze siaganiem ani wysylaniem 0 ani w BT a ni u innych operatorow. Ale skad mialy byc skoro poza wlasnymi konowkami do klienta i tzw. "exchange box" cala reszta nalezy do hurtowego operatora (ktorym nie jest BT!!!!).

U nas niestety sie molocha podzielic nie dalo :-(
Ale sie off topic zrobi :-)

Pozdrawiam,
Galtom

#384013  autor: Vieslav
 30 sty 2010, 08:56
galtom pisze:
Vieslav pisze:
Nie slyszalem, zeby ktos mial predkosc (przy deklarowanych do 8mb) ponizej 5. Ja sam mialem najmniej 5.5 w Talk-Talk'u. Owsze, zaraz po przepprowadzce i uruchimieniu "starego" lacza pod nowym adrsem bylo kolo 2mb ale po 1 telefonie wszystko wrocilo do normy.

1 megowe lacza skonczyly sie w UK ok. 2003 roku :-).

Do ostatniego mieszkania z deklarownaych 8mb/s z reguly mialem sporo ponad i nigdy nie bylo problemow ze siaganiem ani wysylaniem 0 ani w BT a ni u innych operatorow. Ale skad mialy byc skoro poza wlasnymi konowkami do klienta i tzw. "exchange box" cala reszta nalezy do hurtowego operatora (ktorym nie jest BT!!!!).

U nas niestety sie molocha podzielic nie dalo :-(
Ale sie off topic zrobi :-)
Nie widziałem i nigdy nie zobaczę więc już się nie odzywam... Ze swojego 6/8 mega za 50zł jestem zadowolony i niezbyt interesuje mnie, ile gdzieśtam mają. :P
Wracając do tematu: 3G jak 3G, ale ja myślę, że bardziej w każdym domu przydałby się GSM :lol: .

#384075  autor: widex
 30 sty 2010, 14:37
Po co GSM, skoro może być UMTS ;]

Telefon dualnych 2G\3G jest mnóstwo na rynku

#384120  autor: Vieslav
 30 sty 2010, 17:24
Ale większość ludzi nadal korzysta z telefonów 2G, a nawet jeśli mają telefon 3G to i tak przełączony jest na 2G. Poza tym: mnie nie obchodzi, czy mam w domu zasięg czy nie. Mam w końcu telefon stacjonarny, a komórka zgodnie z przeznaczeniem ma służyć do komunikacji mobilnej. Choć pewnie miałbym inne zdanie gdybym nie miał stacjonarnego...