• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #381521  autor: Szumek
 19 sty 2010, 12:13
Witam ! Jak w temacie posiadam problem ze znikającymi środkami z konta . Od jakiegoś czasu dziwnie mi znikały środki . Okazało się ze było to koło 3 zł dziennie . Posiadam abonament OnePlay Pro 40 . Telefon to Nokia e52 . Dzwoniłem do BOK-u i zrobili jednego wielkiego zonka. Sami nie są w stanie mi powiedzieć o co biega . Może to jakaś usługa w telefonie jest włączona i ona pobiera kasę . Sprawdziłem historię połączeń i nigdzie nie ma , że pobrało te pieniądze . Proszę bardzo o pomoc bo już zostało mi 0,07 zł na koncie a mamy zaledwie dalszą połowę miesiąca ....
Ostatnio zmieniony 19 sty 2010, 17:55 przez Szumek, łącznie zmieniany 1 raz.

#381539  autor: Piescoch66
 19 sty 2010, 13:10
Historię połączeń sprawdzałeś na Play24?

#381546  autor: aizo
 19 sty 2010, 13:50
Piescoch66,
Szumek pisze:Sprawdziłem historię połączeń i nigdzie nie ma , że pobrało te pieniądze

Połączenie nie może być zrealizowane.

#381565  autor: Szumek
 19 sty 2010, 15:59
Wydaje mi się również , że nie powinna to być jakaś opłata za przesył danych bo kiedy używałem internetu to opłaty szły na saldo i musiałem płacić dodatkowo poza abonamentem .
W BOK-u kazali mi po raz kolejny skonfigurować telefon i powiedzieli , że może to być jakaś usterka sieci i po restarcie telefonu może znajdą się zainkasowane środki . Niestety się tak nie stało . Jeśli jutro znowu mi zniknie kolejne 3 zł to chyba się będę musiał osobiście pofatygować do punktu obsługi bo staje się to już trochę żenujące , Jeśli ktoś wie coś na ten temat proszę o pomoc .

#381602  autor: Marens
 19 sty 2010, 19:34
Przypadkiem E52 nie wysyła jakiś dziwnych SMSów?
Pamiętam, jak miałem z nią do czynienia, to po uruchomieniu nowego zestawu z pudełka było zapytanie czy zgadzam się na wiadomości z nokia store albo coś w tym stylu.

#381608  autor: khagari
 19 sty 2010, 20:10
A nie uruchomiłeś przypadkiem mapy?

#381630  autor: kerim36
 19 sty 2010, 21:03
czy nie masz w telefonie uruchomionej uslugi "wspomaganie gps" ?? powoduje to laczenie sie z netem w celu pobrania nowej bazy satelitow i byc moze dlateog ci znikaja srodki

nie mniej dane sciaga chyba raz na tydzien wiec przypuszczam, ze to moze byc nie to

ewentualnie moze korzystasz z nokia maps, google maps lub garmina - wtedy tez laczy sie z internetem zeby zaktualizowac mapy lub pobrac dane pogodowe, itp

Mapy do fabrycznych nawigacji Opel / Citroen / Peugeot / Renault / Fiat i inne
Pogotowie komputerowe / aktualizacja map GPS
http://www.klos.net.pl

#381655  autor: Szumek
 19 sty 2010, 21:55
Wysyłała mi Nokia jakieś smsy ale właśnie zjadało to tyle co koszt normalnego smsa . Deaktywowałem to już. Jak już wcześniej napisałem kiedy telefon łączył się z internetem , wtedy naliczało mi dodatkową opłatę poza abonamentem . Było to łatwe do zauważenia . GPS sam nie łączy mi się z netem bo wszystkie połączenia wymagają mojego potwierdzenia (tak ustawiłem) .
Chodzi o to , że kasa zaczęła nagle "znikać" z puli środków do wykorzystania . Ten kto ma abonament w Playu ten będzie wiedział o co chodzi . Wcześniej mając 40 zł do wykorzystania nie mogłem tego wykorzystać, a teraz w połowie miesiąca brakuje mi środków . Kasa znikała w nocy , wieczorem sprawdzałem stan konta a rano już było o 3 zł mniej . I tak kilka razy . Jutro rano będę wiedział czy dalej pobiera środki z konta i powiadomię Was czy coś pomoże .
pozdrawiam

#384022  autor: Orfi
 30 sty 2010, 10:12
Dziwna sprawa, tym bardziej, że to nie GPS, bo w takim przypadku często telefon pobiera sobie dane z sieci ,kiedy łączy się z internetem. Sprawdzałeś jakie inne aplikacje masz zainstalowane i czy przypadkiem któraś z nich nie pobiera czegoś z netu samoczynnie się aktualizując np. jakaś pogodynka ? Chociaż z drugiej strony w abonamencie Play połączenia z internetem są doliczane do abonamentu a nie odliczane z puli abonamentu, więc może przyczyna nie tkwi w telefonie.

Orfi

#384031  autor: telemaniak93
 30 sty 2010, 10:45
Ale to chyba nie może być internet bo przecież net jest liczony poza abonamentem! No więc to musi być coś innego.

#384101  autor: thonka
 30 sty 2010, 16:08
Marens, przy pierwszym uruchomieniu kazda nowsza nokia pyta sie o pozwolenie na dostawanie smsow z my nokia. jest to jednorazowo wiec raczej to nie to.

nie aktywowales sobie jakiegos pakietu/prenumeraty?

masz mozliwosc wlozenia karty na jeden/dwa dni do innego telefonu? wtedy raczej bys mial pewnosc co do tego, gdzie jest problem.

ew. czy nie masz jakiegos oprogramowania typu advanced call manager, ktory automatycznie robi przekierowania polaczen (choc skoro nie ma nic w play24 to raczej nie to)

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet