• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #381029  autor: skawin
 16 sty 2010, 12:57
Witam. prosze Was o pomoc w wyborze nowego Abo dla mojej Żonki. Abonament w Plusie ma już dość długo bo aż od 2006 roku - obecna taryfa to Godziny 25 + Swojaki. Wiem że jest to abo dość stare ale póki co wystarczało i ceny rachunków nie były wysokie (ok 50 - 60 zeta)
Co teraz, czy wypowiedziec umowe i zostac w Plusie czy przejśc do innego operatora m.in. Era
Wysokość abonamentu - do 50 - 60 zł :D i minut jak najwięcej sie da. Wiadomo do tego jakiś fajny telefonik by się przydał.
Żona często rozmawia z osobami w :
- Plusie ok 80%
- Era gsm 10%
- stacjonarne 10%
Byliśmy dzis w Plusie i gościu proponował taryfe Syberyjską z 55 zeta telefon do tego Nokia 6730 za 149 zeta albo Nokie 6303 za 1 zł.
Co myslicie ?
Dzięki za rady i Pozdrawiam
ps. jak rozumiem okres wypowiedzenia teraz to 3 miesiące?

#381031  autor: osachorzow
 16 sty 2010, 13:03
skawin pisze:ps. jak rozumiem okres wypowiedzenia teraz to 3 miesiące?
chyba u wszystkich opów jest 30 dni ze skutkiem na koniec okresu rozliczeniowego (czyli w praktyce od 30 do 60 dni, zależnie w którym dniu cyklu się złoży wypowiedzenie).

#381118  autor: Rezo
 16 sty 2010, 21:46
Może warto jednak pozostać w Plusie, skoro 80% połączeń dotyczy tej sieci. Pozatym taryfy Godziny są według mnie dobre, mimo że stare. Zapytaj o jakiś rabat 50% (jeśli nie zależy wam bardzo na nowym telefonie) i dodatkowy pakiet minut do wszystkich przy jednoczesnym zwiększeniu abonamentu.

Jeśli pomogłem kliknij "pomógł" ;)
UnixStorm.org - stabilny hosting WWW

#381202  autor: mariusz9a
 17 sty 2010, 14:52
W okolicach luty/marzec wejdą całkiem nowe taryfy dla abo w Plusie. Ja bym się wstrzymał do tego czasu.

#381235  autor: tejerek
 17 sty 2010, 18:48
mariusz9a pisze:W okolicach luty/marzec wejdą całkiem nowe taryfy dla abo w Plusie. Ja bym się wstrzymał do tego czasu.
Skąd masz takie informacje, że Plus wprowadzi nowe taryfy? Taka informacja wycieka zwykle tydzień przed ich wprowadzeniem a Ty już ponad miesiąc przed wiesz?

Pozdrawiam wszystkich...
 #381237  autor: Malibu
 17 sty 2010, 19:08
skawin pisze:Witam. prosze Was o pomoc w wyborze nowego Abo dla mojej Żonki. Abonament w Plusie ma już dość długo bo aż od 2006 roku - obecna taryfa to Godziny 25 + Swojaki. Wiem że jest to abo dość stare ale póki co wystarczało i ceny rachunków nie były wysokie (ok 50 - 60 zeta)
Co teraz, czy wypowiedziec umowe i zostac w Plusie czy przejśc do innego operatora m.in. Era
Wysokość abonamentu - do 50 - 60 zł :D i minut jak najwięcej sie da. Wiadomo do tego jakiś fajny telefonik by się przydał.
Żona często rozmawia z osobami w :
- Plusie ok 80%
- Era gsm 10%
- stacjonarne 10%
Byliśmy dzis w Plusie i gościu proponował taryfe Syberyjską z 55 zeta telefon do tego Nokia 6730 za 149 zeta albo Nokie 6303 za 1 zł.
Co myslicie ?
Dzięki za rady i Pozdrawiam
ps. jak rozumiem okres wypowiedzenia teraz to 3 miesiące?
pytanie jeszcze brzmi z iloma osobami w plusie i na stacjonarnych twoja żona rozmawia..., ile minut miesięcznie potrzebuje na połączenia era/orange/play... (wystarczy przejrzeć po ostatnich billingach)

#381324  autor: skawin
 18 sty 2010, 07:42
No więc tak. Plus to około 4 osoby ale ze tak powiem "na okrągło" :mrgreen: reszta to (era,orange) to około godzina powinna wystarczyć.
Myśle tak zadzwonie dzis na infolinie i powiem że zamierzam zrezygnować ale :D jeśli dadzą mi syberyjską za 55 zeta ale w tym: standardowa 90 minut do wszyskich, dodatkowo pakiet 5 numerów w plusie i na stacjonarne (400 minut) ale powiem żeby to było na 24 m-ce a nie na 18 miesięcy no i jak sie uda wyrwac jakiś fajny telefon. Jak myślicie czy da rade?

#381326  autor: jablo
 18 sty 2010, 09:02
skawin pisze: Myśle tak zadzwonie dzis na infolinie i powiem że zamierzam zrezygnować ale :D jeśli ....
Ale to już przerabiane milion razy. Myślisz że operator będzie wokół Ciebie skakał jak go zaszantażujesz rezygnacja?? Może dostaniesz, może nie...

I jeszcze jakiś fajny telefon :D:D i słonia w karafce... :D:D