• Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #379883  autor: Piescoch66
 10 sty 2010, 16:07
Dawno nie włączałem radia w telefonie (chyba od listopada),ale przypomniało mi się... W Tarnowskich Górach i okolicy nigdy nie usłyszałem stereo podczas odbioru audycji radiowych,a będąc w Katowicach sprawdziłem to i byłem pozytywnie zazkoczony jakością dźwięku. Na tradycyjnym sprzęcie audio oczywiście żadnych kłopotów ze stereo nie mam. Nikt ze znajomych takimi pierdołami(tak to komentują) się nie zajmował. Czyżby słuchawko-anteny w mojej okolicy się nie "wyrabiały"? Radio w telefonie ma mniejszą czułość? Macie jakieś spostrzeżenia?

#379890  autor: Marens
 10 sty 2010, 16:38
Piescoch66 pisze:Macie jakieś spostrzeżenia?
We Wrocławiu też jest problem z stereo przy słabszych stacjach.
Taki urok radia w Nokii, ten typ tak ma.

#379894  autor: thonka
 10 sty 2010, 16:47
lekko wkurzajace to jest, ze nie mozna wybrac sobie trybu mono. czesto przy lepszym sygnale telefon automatycznie przelacza na stereo i slychac polepszenie dzwieku. gorzej jest natomiast jak sygnal stereo jest co chwile lapany i tracony co czesto sie zdarza beda w ruchu... daje to strasznie niemily w odbirze efekt.

co do zasiegu to sluchawki robia za antene wiec wszytko zalezy od nich ;)

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#379916  autor: kowcio
 10 sty 2010, 17:56
Faktycznie teraz już w telefonach nie ma możliwości właczenia trybu mono.

Ja mam na odwrót. W domu mam wieżę Sony (może nie jest jakaś super, ale jest), mam antenę zewnętrzną i mogę tylko słuchać radia, które nadaje z ogromną mocą. Inne radia szumią. Natomiast w telefonach (zazwyczaj, bo to zależy od modelu) miałem inaczej- wszystkie stacje było można słuchać w stereo, bez szumów. Powiem Wam szczerze, że jak ta wieża dziala dziennie 10h, to przyzwyczaiłem się do tego, że mi szumi nawet w mono (chociaz tutaj znacznie mniej, prawie w ogóle ale jednak).
Marens pisze:Taki urok radia w Nokii, ten typ tak ma.
O radiu w E51 lepiej mi nie przypominaj, bo w moim wypadku ona miała problemy ze stacjami, które nadawały o dużej mocy.

PS. To samo mam w odtwarzaczu MP3 Philips- radio tak szumi, że się słuchac nie da (nawet te stacje, które nadają z największa mocą). Oddałem na gwarancję, ale mądrale nie stwierdzili żadnej wady...