Witam.
Mam takie pytanie, czy w sieci Plus wymagana jest umowa zawarta z operatorem przy oddawaniu telefonu w razie awarii? Chciałem dzisiaj oddać do przeglądu Samsunga i600 z PLAY. Nie przyjęto mnie, ponieważ nie jestem prawowitym właścicielem, tzn. nie ja podpisywałem umowę i z tejże racji nie została uwzględniona gwarancja. Co mnie dziwi, taką odpowiedź dostałem w salonie PLAY, natomiast w punkcie sprzedaży pani z obsługi powiedziała że nie ma problemu, ale na moje nie szczęścia wysiadł im dzisiaj komputer i odesłała mnie do PLAY Zone, gdzie tylko na mnie krzywo popatrzono.
Telefon przedni, bardzo mi przypadł do gustu i nie chciałbym się z nim rozstawać, lecz czasami zanika mi zasięg i nie wiem czy to wina Samsunga czy może sieci, choć mają kartę Simplusa w E61 nie było z nim żadnych problemów.
Zatem, czy decydując się na zakup np. tu:
http://www.allegro.pl/item871233173_samsung_i600.html Samsunga na gwarancji w Plus GSM, również wymagana będzie ode mnie umowa?
Jeszcze będę próbował wcisnąć go w innym oddziale. Myślę, że mi się powiedzie, ale i tak rozważam wymianę egzemplarza na nowy, objęty gwarancją przed nadchodzące 2 lata.