• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
 #378792  autor: LegiaWarszawa
 05 sty 2010, 19:14
Bardzo serdecznie prosze o 2 sugestie:
1. jak w temacie. Rowniez ta z nokii mi czesto sie wylacza. Co z tym zrobic?
Moze ktos tez wie czy da sie w jakis sposob na tej defaultowej przegladac strony z kilkoma oknami na raz, tzn jak je samemu nowe otwierac i czy da sie wejsc na poprzednia strone bez polaczenia z wifi po rozlaczeniu.
2.Jaki soft do filmow rmvb?

Poprawiłem. castagnet
Ostatnio zmieniony 06 sty 2010, 00:01 przez LegiaWarszawa, łącznie zmieniany 1 raz.

Tylko Legia!

#379021  autor: mkforever1
 06 sty 2010, 19:24
LegiaWarszawa pisze:2.Jaki soft do filmow rmvb?
http://telepolis.pl/forum/viewtopic.php?t=39356 - przecież już pytałeś o rmvb i otrzymałeś odpowiedź. Co do przeglądarki to najlepsza na Symbiana jest chyba Opera.

Pozdrawiam,

#379110  autor: znawca
 07 sty 2010, 00:57
Opera według mnie jest podobna do systemowej przeglądarki i niestety ma podobne wady.
Ja od siebie polecam Skyfire, która działa trochę inaczej, ale w wielu sprawach (np: kompatybilności) rozkłada na łopatki zarówno Operę, jak i systemową przeglądarkę Nokii.

DLACZEGO BBCODE NIE DZIAŁA?!

#381214  autor: LegiaWarszawa
 17 sty 2010, 15:45
ok, dzieki za sugestie. To jeszcze kilka pytan, zeby nie zakladac 15 tematow o jednym modelu telefonu.

Czym konwertowac filmy pod jego rozdzielczosc rmvb i avi?
Jaki solidny odtwarzacz mp3?
Jak ustawic domyslnie instalacje np. Gier tak, zeby instalowaly sie na karcie a nie w pamieci telefonu?
Jest jakis free odtwarzacz i edytor office i pdf?
Jakas ciekawa i przydatna aplikacje polecicie?

Tylko Legia!

#381220  autor: Alan69
 17 sty 2010, 16:21
1. Od siebie polecam Total Video Converter, aczkolwiek ostatnio tak z ciekawości sprawdziłem film w formacie .avi bez konwertowania, w średniej jakości poprzez Smart Movie (odtwarzacz) i film oglądało się dość dobrze.
2. Osobiście wystarcza mi ten standardowy i nie mam do niego zastrzeżeń, choć przez pewien czas korzystałem z LCG Jukebox i dobrze się sprawował. Posiada dużo funkcji takich jak widget odtwarzania na ekranie głównym.
3. Miejsce instalacji wybierasz podczas instalowania aplikacji, pojawia sie wtedy tabelka z wyborem pamięci telefonu bądź pamięci masowej. (Są jednak wyjątki, kiedy aplikacja instaluje się od razu na pamięci telefonu).
4. Polecam skorzystać z google i poszperac po różnych forach symbianowych, a najlepiej na jakimś forum poświęconym N5800, napewno znajdziesz tam zcrackowanego Adobe i Quick Office :)
5. Patrz punkt wyżej, na takich forach jest mnóstwo aplikacji na nasze telefony z których napewno coś wybierzesz :)

Obrazek