Czekałem na nowy wykaz UKE, ale niestety w nowym wykazie żadnego nowego pozwolenia dla mojej miejscowości nie ma, ale zauważyłem, że w pobliskich miejscowościach pojawiły się 2 pozwoleniana stacje Ery, na masztach Plusa, więc może to Era, choć żadnej nowej budki pod BTSem nie zauważyłem.
[ Dodano: 2010-02-12, 23:11 ]
Sprawa się wyjaśniła wraz z ostatnią aktualizacją wykazu UKE, otóź te wysięgniki należą do Orange, bravo Orange w końcu wziąłeś się do roboty z zasięgiem na wioskach, zauważyłem, że w Zachodniopomorskim pojawiło się trochę nowych pozwoleń Orange na wioskach, głównie w lokalizacjach Plusa. Ciekawe kiedy zamontują anteny i odpalą stację.
[ Dodano: 2010-03-27, 20:16 ]
Ciąg dalszy przygody z Orange. Byłem ciekawy kiedy zamontują anteny i odpalą stację, napisałem więc do nich maila o treści: Pytanie do Działu Technicznego. Witam Chciałbym zostać klientem Orange,
jednakże zasięg sieci Orange w mojej miejscowości jest fatalny. Ostatnio
przeglądałem wykaz pozwoleń radiowych UKE i zauważyłem iż w mojej
miejscowości ma być uruchomiona stacja BTS Orange. Moje pytanie brzmi: kiedy
stacja zostanie uruchomiona? Czy jest jakiś przybliżony termin uruchomienia
stacji? Nazwa miejscowości o której pisze to LEKOWO. Miejscowość położona
jest w województwie Zachodniopomorskim w powiecie Świdwińskim, w gminie
Świdwin.
Odpowiedź z BOKU mnie zwaliła z nóg, oto treść odpowiedź: Witam,
W nawiązaniu do zgłoszenia wyjaśniam, że w ciagu najbliższych 12
miesięcy poziom sygnału w podanej przez Pana miejscowości nie ulegnie poprawie -
nie planujemy uruchomienia nowego nadajnika w Lekowie.
Mam nadzieję, że powyższe wyjaśnienia i informacje okażą się
pomocne. Główny Specjalista w Departamencie Obslugi Klienta Indywidualnego
PTK Centertel Sp. z o.o.
To jest dla mnie parodia w UKE w wykazie stoi pozwolenie dla stacji w mojej miejscowości, wysięgniki są zamontowane, dodam, że wraz z pozwoleniem dla mojej miejscowości pojawiło się trochę pozwoleń dla Orange na wioskach na masztach Plusa, ostatnio przejeźdżałem przez Pustkowo koło Białogardu, tam też w wykazie jest nowe pozwolenie dla Orange na maszcie Plusa i to samo jak w mojej miejscowości są zamontowane nowe wysięgniki pod anteny. Ciekawe kto tu kłamie, czyżby Orange miało taki bałagan w biurach że podają sprzeczne informacje, przecież za wydanie pozwolenia Orange musiał coś zapłacić do UKE, a może budowa i odpalenie stacji zajmuje Orange 12 miesięcy.
http://bts-gsm.eu/uke/c/53.819400422785 ... 18,U,U9,C4,
bezpośredni link do mapy z pozwoleniami UKE dla mojej miejscowości.