• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #373297  autor: bleze
 03 gru 2009, 22:03
Mam K530i z simlockiem z Playa. Po abonamencie chciałbym kupić starter z Playa i włożyć do tego samego telefonu bez ściągania simlocka. Czy wszystko będzie działać czy konieczne jest zdjęcie simlocka?

#373301  autor: biotyt
 03 gru 2009, 22:15
Nie trzeba ściągać simlocka, a nie zmieniać ustawień telefonu. Wszystko będzie działać bez problemu.

biotyt
 #373302  autor: lukaszw
 03 gru 2009, 22:18
bleze pisze:Mam K530i z simlockiem z Playa. Po abonamencie chciałbym kupić starter z Playa i włożyć do tego samego telefonu bez ściągania simlocka. Czy wszystko będzie działać czy konieczne jest zdjęcie simlocka?
W tym wypadku nie musisz zdejmować simlocka jednak polecałbym Ci zrobić to już teraz za darmo w salonie PLAY niż później płacic w jakimś serwisie. Oczywiście jesli zdejmiesz smoka w salonie PLAY to gwarancji nie utracisz.

#373303  autor: biotyt
 03 gru 2009, 22:20
Jeśli chcesz zrezygnować z tego abonamentu nie musisz kupować nowego startera. Wystarczy, że złożysz wypowiedzenie i wydasz dyspozycję przeniesienia do oferty na kartę. Zachowasz wtedy numer telefonu o ile Ci na nim zależy.

biotyt

#373305  autor: bleze
 03 gru 2009, 22:26
lukaszw pisze:jednak polecałbym Ci zrobić to już teraz za darmo w salonie PLAY niż później płacić w jakimś serwisie.
trzeba to zrobić przed skończeniem się umowy?
a jeśli bym przedłużył, wziął inny telefon, to z tego starego też ściągną simlocka za darmo?

#373307  autor: lukaszw
 03 gru 2009, 22:42
Musisz sprawdzić w umowie jak jest napisane jednak przed jej końcem zdejmiesz go na bank za friko i bez utraty gwarancji, co do tego czy zdejmą ze starego po okresie umowy to myślę że tak jednak jak zrobisz to teraz to masz pewność, a kolejny telefon już zapewne nie będzie posiadał simlocka w ogóle.