• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki LG oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki LG oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #370941  autor: piasek186
 20 lis 2009, 22:06
Witam ! posiadam lg kt520 ale nie mam instrukcji obsługi i nie wiem jak uruchomić joystick optyczny . Proszę o pomoc .
Ostatnio zmieniony 22 lis 2009, 14:54 przez piasek186, łącznie zmieniany 1 raz.

#371002  autor: Legol
 21 lis 2009, 12:09
Standardowo powinien być włączony, ale jeśli nie jest to:

menu->ustawienia->telefon->ustawienia czujnika

Tu może wybrać czy będzie włączony, wyłączony czy tylko będzie działał przy przeglądaniu internetu

#371149  autor: kowcio
 22 lis 2009, 14:55
Ja zadam pytanie, które nie daje mi spokoju od kilku dni, jak wynalazłem ten telefon na allegro.pl po atrakcyjnej cenie i przyjrzałem się bliżej jego specyfikacji.
Na jakiej zasadzie działa ta myszka optyczna? Pytanie może głupie, ale ciekawi mnie to bardzo. Nigdy nie miałem przyjemności korzystać z tego wynalazku.

#371562  autor: Chudy1523
 24 lis 2009, 15:47
Owa myszka optyczna to coś w stylu sensora w popularnej,zwykłej myszy optycznej do kompa...na joysticku znajduje się "dziurka" i przejeżdżając po niej sterujemy czymś w rodzaju kursora...odwróć mysz komputerową do góry sensorkiem i pojeździj palcem,wyjdzie an to samo:d taki zmikronizowany czujnik...Myśle,że pomogłem w wyjaśnieniu...

http://toppgear.cba.pl/Forum/

#373177  autor: Legol
 03 gru 2009, 10:44
Myślę, że właśnie tak to działa jak wyjaśnił Chudy1523- a od siebie dodam, że czujnik sprawdza się w przeglądaniu internetu poprzez wbudowaną przeglądarkę. W przypadku ustawienia działania w całym telefonie obsługa staje się trochę uciążliwa, tymbardziej, że w LG świetnie rozwiązano nawigację skrótami klawiszowymi.