• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #369590  autor: Th0mas
 13 lis 2009, 17:25
Zostałem właśnie szczęśliwym posiadaczem Play Online z routerem Huawei D100. Wiem, że korzystając z samego modemu Huawei dostajemy aplikację "dostępową" za pomocą której połączymy się z siecią, sprawdzimy ilość pobranych i wysłanych danych, czy otrzymamy i wyślemy smsa. CHciałbym się dowiedzieć jak korzystając z Play Online przez router sprawdzić właśnie te limity oraz wysyłać i odbierać smsy.

#369602  autor: Marens
 13 lis 2009, 17:51
Th0mas pisze:CHciałbym się dowiedzieć jak korzystając z Play Online przez router sprawdzić właśnie te limity oraz wysyłać i odbierać smsy.
Jeśli chodzi o limity to załóż konto na www.24.playmobile.pl
SMSów nie da się przez D100 odbierać/wysyłać

#369644  autor: Th0mas
 13 lis 2009, 20:13
A jak taką sieć zabezpieczyć? Pierwszy raz mam do czynienia z siecią bezprzewodową.

#369782  autor: abcd
 14 lis 2009, 15:23
WPA2 koniecznie, hasło najlepiej spoza słownika albo zmieniaj jeśli zobaczysz, że ktoś ci się wbija na router.