• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
 #366297  autor: michalek94
 23 paź 2009, 21:27
Witam mam problem z moja Nokia, mianowicie gdy chce połaczyc sie z domowa siecia wifi przez router pentagram 6331-42 wyskakuje mi komunikat "WEB brak odpowiedzi bramy" probowalem ustawien automatycznych, probowalem tez wpisywac IPv4 i DNS recznie. Niestety nic. Zrestartowalem nawet router i ustawilem siec niezabezpieczona a takze wpisalem adres mac telefonu do ustawien sieci i dalej nic. Jaka moze byc tego przyczyna? Co zrobic zeby działało?

#366699  autor: marcinb
 26 paź 2009, 09:53
Standardowe pytania:
- czy telefon dobrze współpracuje z innymi sieciami wifi oprócz Twojej domowej?
- czy jakieś inne urządzenie np. laptop może dostać się do Twojej domowej sieci bezprzewodowej?

W weekend miałem dziwny przypadek. Mam router Netgear. Po 2-3 latach bezawaryjnej pracy nagle ani Iphone, ani Nokie nie mogły wbić sie do mojej domowej sieci bezprzewodowej. Nic nie zmieniałem w ustawieniach itp. Było dobrze na krótko po wyłaczeniu/włączeniu urządzenia z zasilania. Dopiero po zaktualizowania oprogramowania jak na razie działa znowu dobrze. Mam nadzieję, że już tak będzie.

:arrow: Na forum Telepolis od 29.01.2006.

#368460  autor: michalek94
 07 lis 2009, 14:15
Juz wszystko jest ok. Pogrzebałem troche w ustawieniach zrestartowalem router i wpisalem mac i teraz juz wszystko smiga :D