Witam, czy ktoś miał taki problem z telefonem a mianowicie już drugi raz w tym miesiącu został mój nr telefonu zamieniony w taki sposób iż z dnia na dzień zupełnie ktoś inny miał ten numer a u mnie telefon milczał i ta osoba wiedząc że jest taka pomyłka wydzwaniała sobie na mój koszt a faktura pomimo zgłoszenia tej usterki nie została skorygowana i ja muszę zapłacić za ich usterki. Złożyłam reklamację i czekam a tym czasem wczoraj znów to samo. Mąż dzwoniąc na nr. domowy był zdziwiony gdyż odebrał facet zupełnie nam obcy. Dzwoni na komórke i informuje mnie o tym .Ja gdy zadzwoniłam do siebie z komórki to telefon dzwonił u mnie ale odebrał jakiś facet , który twierdzi że od wczoraj ma zmieniony nr. na mój.Złożyłam reklamację nr wrócił do mnie ale połączenia w tym dniu facet wykonał na ponad godzinę i znów pozostaje mi reklamacja a faktura pewnie będzie do zapłacenia. Jestem w neti od 07.09.2009r. a już zapłaciłam 150zł za 10 dni tj, do 17 09.2009. Czy ktoś jeszcze tak miał? Zanim rozpatrzą reklamację to trzeba zapłacić za fakturę. Ludzie poradźcie co mam zrobić. Często wyjeżdzam i boję się ze podczas nieobecności sytuacja się powtórzy a ja bede płacić i wyjaśniać. Może w takiej sytuacji mogę domagać się rozwiązania umowy na ich usługi?
To podlega pod kodeks karny, a nie tylko reklamację.dorota8383 pisze:ta osoba wiedząc że jest taka pomyłka wydzwaniała sobie na mój koszt
A jaki masz telefon? Normalny czy VoIP? Lub prościej: czy telefon masz wpięty to gniazdka telefonicznego czy do routera (tzw."modemu")? Bo przy VoIP wystarczy, że ktoś się włamie przez telnet lub ssh (otwarte porty które zostawiła Netia), odczyta twoje hasła i już może dzwonić na twój koszt. Mało tego logowanie do Netii odbywa się w pap (zamiast w szyfrowanym chap).