• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki LG oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki LG oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #359559  autor: AdrianGiurow
 14 wrz 2009, 16:52
Zainstalowałem LG PC Suite II, znalazłem filmiki, potem użyłem TEJ stronki do ściągania filmików z YOUTUBE.PL - zapisywałem na pulpicie jako, np. nazwa.mp4. Bez problemu przeniosłem na telefon poprzez w/w aplikację LG, ale kiedy chciałem na komie sobie odtworzyć, to się nie da, bo format pliku nieobsługiwany czy coś podobnego. Dlaczego? Jak prawidłowo to zrobić?

#360059  autor: m0rt3
 17 wrz 2009, 02:00
Najszybszym i najbardziej prawdopodobnym wnioskiem jest fakt, ze Twój telefon nie obsłuży mp4:) Nic prostszego jak posiadane już pliki mp4 prze konwertuj na mp3, następnie umieść je w swoim telefonie, sądzę, że nie będziesz miał z tym wiele problemów.

Istnieje setki programów do konwersji plików muzycznych, zapraszam na www.google.pl w celu uzyskania dalszych informacji w kwestii ich nazw:)

#360068  autor: vinc
 17 wrz 2009, 08:14
KP500/501 obsługuje pliki .mp4. Jednak pewnie Twoje źle są skonwertowane. Musisz mieć jakiś program do konwersji. Ustaw wtedy bitrate video: 400 kbit/s, FPS: 25. Natomiast bitrate audio: 128 kbit/s Częstotliwość próbkowania: 48000 Hz. No i rozdzielczość odpowiednią, czyli 400x240.

Obrazek