• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
 #352833  autor: maniek89
 16 sie 2009, 15:45
Witam posiadam w play zakupiona nokie e51 oferta MegaMix wiec troche stara. Gdy jestem na wsi i chce okazjonalnie sprawdzic poczte itp nie moge korzystac z internetu. W sumie to moge i nie moge. W miescie gdzie sa nadajniki playa moge swobodnie wiec to nie jest wina konfiguracji. Blokady na internet na nadajniki plus/play nie mam wlaczonej mimo to na wsi gdzie jestem na nadajnikach plusa bo innuch nie ma wyskakuje mi komunikat "dane pakietowe niedostepne, sprawdz ustawienia sieciowe". A w miescie dziala mi net. Aha i jeszce jedno jak zrobic by pobieralo mi kb z pakietu 5mb? Wiem ze trzeba utw bodajze profil INTERNET a nie WAP ale nie qwiem co tam dokladnioe wpisac. Prosze o pomoc w tych 2óch sprawach. Z sieci w 100% bylbym zadowolony gdyby nie internet.

#353243  autor: Orfi
 18 sie 2009, 10:06
Ściągnij ustawienia, ze strony Play i uaktywnij jako domyślne dla przeglądarki telefonu lub zostaw opcję "zawsze pytaj" i wtedy Ty decydujesz z jakiego profilu dostępu ma skorzystać telefon, przy połączeniu z WAP/INTERNET. Tyle, że z profilu internetowego będziesz mógł korzystać dopiero w zasięgu Play 3G, tak mi się wydaje ( rzadko korzystam z transmisji danych w Play).

Orfi