• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #352240  autor: travis12
 13 sie 2009, 14:43
Witam serdecznie,

Chciałbym dowiedzieć się, czy ktoś z Forumowiczów posiada informacje na temat bezpośredniego podłączenia do SMSC polskich operatorów komórkowych. Interesowały by mnie przede wszystkim warunki uzyskania takiego dostępu:
    - czy taka usługa może być udostępniona dla każdego podmiotu gospodarczego
    - ogólne warunki finansowe (czytałem iż w przypadku PLUS GSM trzeba mieć 250 aktywnych kart SIM - czy to prawda?)
Wiem, iż temat jest dosyć specyficzny i niezbyt wiele osób miało do czynienia z taką usługą, ale będę wdzięczny za każdą informację.
 #352337  autor: darnok
 13 sie 2009, 18:34
travis12 pisze:Witam serdecznie,

Chciałbym dowiedzieć się, czy ktoś z Forumowiczów posiada informacje na temat bezpośredniego podłączenia do SMSC polskich operatorów komórkowych. Interesowały by mnie przede wszystkim warunki uzyskania takiego dostępu:
ogolna info tutaj:
http://www.era.pl/pl/biznes/uslugi_pora ... znesu/smsc

Reszta mysle po kontakcie z przedstawicielem biznesowych.
Watpie w wymog posiadania ilustam kart sim, bo to nie o to chodzi.
Czy kazdy podmiot? Mysle ze bardziej to kwestie bezpieczenstwa (SPAM) ze lustruja firmy ktore chca uzyskac dostep.

#357254  autor: steph37
 03 wrz 2009, 15:34
witam,
czy udało Ci się zdobyć jakieś informacje na temat kosztów przyłączenia SMSC w polskich sieciach?
też właśnie poszukuję tych informacji
pozdrawiam