express100, ja też aktywowałem to 27 lipca i 28 albo 29 doładowałem się elektronicznie (z iPKO- ale to nie ma żadnego znaczenia wg regulaminu). Nadal mam 0 miesięcy. Wg mnie oni naliczają PEŁNE KALENDARZOWE MIESIĄCE, tak jak napisali w regulaminie. Ja tam będę ładował po swojemu i jak będzie coś nie halo, to będą musieli sprawdzać z czyjej to winy. Lipcowe doładowanie mam wypełnione. Teraz muszę niedługo załadować na sierpień. I dlatego to tak zrobili, żebyś telefon dostał po równych 12 miesiącach, a nie po 11

Będzie dobrze, najwyżej reklamacja pójdzie jak rzeczywiście coś mają nie tak jak należy w tym systemie.
PS. A co Ty tak wyliczasz, że chcesz zaokrąglać?

Oni na pewno nic nie będą wyliczać i zaokrąglać, tylko po prostu w moim wypadku 27 sierpnia wskoczy mi 1 miesiąc i tyle
Poza tym wg mnie to jakieś nieporozumienie z informowaniem klientów. Powinni przesyłać informacje po doładowaniu i 1go dnia danego miesiąca, że zobowiązanie zostało wypełnione w tym i w tym miesiącu. Nie wiem jak to w Play było, bo tylko 2 doładowania zrobiłem i wymiękłem.
PS. Bardzo chciałbym, żeby taką usługę wprowadziło Orange do swojej oferty oraz Plus.