• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #347472  autor: szyman12
 20 lip 2009, 00:04
Witam

Moja siostra chciałaby przenieść numer z Heyah do Play (abonament). Mam do Was z wiązku z tym kilka pytań:

- czy ta rejestracja numeru przez e-mail w Heyah upoważnia do przeniesienia numeru? i ile tak średnio trwa ta rejestracja?

- moja siostra w czwartek wylatuje do Turcji na 2 tygodnie. W przypadku, gdyby złożyła papiery jutro (o ile Heyah dzisiaj by ją zarejestrowała) i wybrała procedurę 1 etapową (czyli podpisuje umowę, dostaje zastępczy numer, itp.) to gdyby co to aktywował by się jej numer w Turcji?

Pozdrawiam

#347475  autor: express100
 20 lip 2009, 01:38
szyman12 pisze:- czy ta rejestracja numeru przez e-mail w Heyah upoważnia do przeniesienia numeru? i ile tak średnio trwa ta rejestracja?
Tak upoważnia do przeniesienia numeru, maxymalnie trwa około tygodnia, możesz w każdej chwili zadzwonić i zapytać czy mają już dane w systemie.
szyman12 pisze:- moja siostra w czwartek wylatuje do Turcji na 2 tygodnie. W przypadku, gdyby złożyła papiery jutro (o ile Heyah dzisiaj by ją zarejestrowała) i wybrała procedurę 1 etapową (czyli podpisuje umowę, dostaje zastępczy numer, itp.) to gdyby co to aktywował by się jej numer w Turcji?
Play i Era jako dwie z czterech sieci przenoszą numery w jeden dzień, dlatego spokojnie w czwartek będzie numer działał, ale niestety nie w Turcji, dlatego, że Twoje siostra, będzie jako abonentka miała staż w abonamencie krótszy niż 3miesiące to zablokują jej numer jak wyjedzie/nie będzie mogła korzystać z roamingu, bo nie wiedzą czy ich nie oszuka. Może jedynie iść do salonu i wpłacić kilkaset (np.800-1200zł) kaucji to wtedy roiaming będzie działał. Dlatego lepeij jest albo przenieść do Fresha albo kupić starter Fresha i doładować za dużą kwotę, aby mogła korzystać, a jak wróci to wtedy przenieść na abonament z Fresha, a dodatkowo dostanie minuty i SMSy zgodnie z Akcją Migracja.
Dodatkowo napiszę iż ŻADEN operator nie pozwala w ciągu kilku miesięcy od podpisania umowy wyjechać za granicę z numerem abonamentowym bez kaucji.

Pozdrawiam serdecznie i życzę siostrze miłych wakacji w Turcji :!: :-D
express100 :)

[ Dodano: 2009-07-20, 01:40 ]
Zapomniałem napisać, że w Play`u roaming rozliczany jest POZA Abonamentem.

Doładowania do wszystkich sieci- www.blue.pl
PLAY- STARA, NOWA, FRESH
Orange- NOGo, OPOP
T-Mobile- NTT i Happy8, Heyah NOWA i PAKIETOWA
mBank mobile 19gr+50MB+100zł/m-c