• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #345537  autor: Groch
 09 lip 2009, 15:56
Chciałbym zwrócić uwagę na pewien problem we Wrocławiu. Od dwóch dni nie mogę się połączyć z internetem. Mam iplusa. Netbooka z plusa.
Dzisiaj w salonie (arkady wrocławskie) powiedzieli mi, że jakieś prace konserwacyjne trwają ale w sumie to nic nie wiedzą.

Natomiast jeśli chodzi o Erę, to również od ok. 2 - 3 dni nie łapie mi sieci 3g. Nic nie grzebałem w ustawieniach.

Ktoś ma jakieś info na ten temat?

Może redakcja Telepolis się tym zainteresuje.

#345589  autor: Marens
 09 lip 2009, 19:22
Plusie we Wrocławiu działa pięknie:

Obrazek
Obrazek

Ale faktycznie nie słychać 3G Ery

Obrazek

EDIT, 3G Ery pojawiło się.

#345970  autor: yagi
 11 lip 2009, 19:00
Marens, ta Sierra Ci tak hula? Pierwszy pomiar o bajka na necie 3G :-D

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)

#346126  autor: Marens
 12 lip 2009, 15:26
Jestem bardzo zadowolony z Sierry, chłopaki z BK wiedzą co doradzić :-)
Jak na produkty Sierra Wireless przystoi trzyma HSDPA i nie schodzi do UMTS.
Jedyne problemy jakie miałem to połączenie w trybie WWAN ma kłopoty z GPRS/EDGE.
Jak przestawimy na DIAL-UP pozbywamy się kłopotu.

Co do pierwszego pomiaru to borykam się z fioletowymi
Obrazek

Mają w planie postawienie większej ilości NodeB do Października. Tak mnie przynajmniej zapewniają gdyż pewnie zdają sobie sprawę z napływu studentów. Trzymam ich za słowo, bo we Wrocławiu infrastrukturę mają przeciążoną infrastrukturę. Nie oszukujmy się tam gdzie Plus Orange Era mają 3-4 NodeB to Play ma 2 sztuki.