• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #342437  autor: pawel_m
 23 cze 2009, 08:36
witam, od kilkunastu dni zauważyłem dziwną przypadłość:
otóż kiedy jestem zalogowany do nadajników PLAY (i GSM i UMTS, na nadajnikach PLUSa to nie występuje), to mniej więcej co 1-2 min na jakies 3-4 sek przestaję słyszeć mojego rozmówcę. On słyszy mnie doskonale cały czas. Jest to troche irytujące gdyz co jakiś czas musze prosić aby powtórzy to co ostatnio mówił. Na razie zauważyłem ten problem w Rzeszowie i okolicy, nie wiem jak jest w innych częściach kraju.

czy ktoś też zauważył coś takiego u siebie?
na razie przełączyłem sie tylko na nadajniki PLUSa ale trochę szkoda bo dośc dużo dzwonię (zwłaszcza w sieci i na stacjonarne i PLAY musi extra bulić PLUSowi :( za roaming).

.

#342439  autor: case
 23 cze 2009, 08:51
Wszedzie tak jest, nikt nie wie, dlaczego, popatrz tu : http://telepolis.pl/forum/viewtopic.php?t=33694 ja po zgloszeniu do BOK dostalem odpowiedz, ze zgloszenie uznaja za zasadne i ze wszystko zostalo naprawione :D ale nic sie nie zmienilo i dalej przerywa. Ja rowniez przelaczylem na Plusa, tak ze nie przejmuj sie ich wydatkami, nie moze byc tak, zeby abonentom bardziej zalezalo na wynikach finansowych niz operatorowi :D

#342443  autor: pawel_m
 23 cze 2009, 09:46
dzięki za link, jakos przeoczyłem ten temat.
U mnie to raczej nie wynika z problemu przeskakiwania między sieciami lub przełaczania się miedzy nadajnikami, gdyż nadajnik mam w zasięgu wzroku w samym centrum a i tak są problemy z połączenia. Poza tym PLAY ma slicznie pokryty zasięgiem i UMTS i GSM cały obszar miasta i nigdy na zewnatrz budynkow zasięg nie spadł mi na ich nadajnikac do wiecej niz 4 kresek (na 5 mozliwych), więc przypuszczam, że to wina techniczna sieci PLAY i ewentualnie ich nadajnikow.

Na razie zostaje na ręcznym wybieraniu sieci.
pozdr

.

#342464  autor: Pawrzes
 23 cze 2009, 12:30
Identyczny tematu już istnieje :arrow: KLIK więc ten zamykam.

Pozdrawiam