• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #336823  autor: Zephon
 23 maja 2009, 13:06
Witam wszystkich, bardzo możliwe, że temat już był, więc jeśli tak to przepraszam za zaśmiecanie tego szanownego forum i proszę o usunięcie:P

Ale do rzeczy, otóż mam umowę w MixPlusie, ostatnio doszły mnie słuchy o możliwej zmianie regulaminu przez sieć Plus GSM, a co za tym idzie ewentualności rozwiązania umowy bez ponoszenia żadnych kosztów. I tu nasuwa mi się pierwsze pytanie czy warto? Do końca umowy pozostało mi około 9,10 doładowań. Głównie rozchodzi się o to, czy zostając dalej przy starej umowie będę miał jakieś bonusy przy jej przedłużaniu, typu zniżki na na nowy telefon, bo jeśli nie to sprawa wydaje mi się oczywista- lepiej rozwiązać i wziąć nowy telefon od razu (stary się sypie z deka:D) Nie orientuje się ktoś może w tej kwestii?

Po drugie, jeżeli rozwiązałbym umowę z siecią Plus, to czy ktoś może mi polecić ewentualną lepszą ofertę prepaid lub mix, chodzi mi głównie o opłacalność, dużo dzwonię i smsuję do różnych sieci, mile widziane byłyby również atrakcyjne pakiety internetowe oraz dość akceptowalne ceny telefonów.
Ostatnio zmieniony 23 maja 2009, 15:12 przez Zephon, łącznie zmieniany 1 raz.

Samsung R200s=>Siemens A52=>Nokia 6020=>Siemens CX65=>Sony Ericsson D750i=>Nokia N73 ME=>Samsung D900i=>Motorola E8=>Nokia C5=>Sony Ericsson Xperia Arc S=>Samsung Galaxy S III=> HTC One m7=> HTC 10=> HTC U12+

#336835  autor: taktakowiec
 23 maja 2009, 14:39
Zmiana regulaminu nie dotyczy mixa więc bez kary rozwiązać umowy nie możesz.

#336842  autor: Kaczy
 23 maja 2009, 15:13
Tutaj jest obszerny temat odnośnie zmiany regulaminu. Ktoś też już zdążył opisać sytuację podobną do Twojej.

...::: Made for loneliness :::...

#336925  autor: Zephon
 23 maja 2009, 21:22
A co z drugim zagadnieniem?;p

Samsung R200s=>Siemens A52=>Nokia 6020=>Siemens CX65=>Sony Ericsson D750i=>Nokia N73 ME=>Samsung D900i=>Motorola E8=>Nokia C5=>Sony Ericsson Xperia Arc S=>Samsung Galaxy S III=> HTC One m7=> HTC 10=> HTC U12+

#337005  autor: mariusz9a
 24 maja 2009, 10:39
Zephon pisze:A co z drugim zagadnieniem?;p
Jeśli już masz zamiar zmienić ofertę to tylko na zwykłego pre-paida (Simplus, Fresh, któraś oferta na kartę z Orange – wszystko jedno, oferty są podobne więc tu już ściśle zależy na szczegółach na jakich Ci zależy np. pakiety Internetowe, darmowy numer itp.). Tyle że tam telefonu nie dostaniesz ;-)

#337274  autor: Zephon
 25 maja 2009, 17:39
A mam jeszcze jedną niejasność, czy plus oferuje jakieś bonusy za przedłużenie umowy??

#337278  autor: alex1155
 25 maja 2009, 18:15
Zephon pisze:A mam jeszcze jedną niejasność, czy plus oferuje jakieś bonusy za przedłużenie umowy??
Mojej znajomej w mixplusie za przedłużenie delikatnie obnizono cene Nokii 5130.Ale to tak bardzo delikatnie :D ;-)

#339864  autor: wakacje
 08 cze 2009, 19:05
witam czytalem troche stron tej epopeji :) ale nie znalezem odpowiedzi na moje pytanie

czy rezygnacja z umowy doyczy tez klientow strefy biznes (abonament dla firm )
wiem juz ze mozna zrezygnowac z jednego z wielu posiadanych nr ale czy podczas rezygnacji zostaje ten sam nr telefonu ?

i jescze jedno pytanie nie dostalem regulaminu w fakturze , a infolinia plusa nie jest za rozmowna na te tematy :)

bardzo prosil bym o odpowiedz ;) i wyjasnienie jakie moga byc haczyki z zerwania z nimi teraz umowy ( ja nie widze zadnnych )

#339942  autor: express100
 08 cze 2009, 23:01
Tak możesz zerwać umowę, nie ma żadnych haczyków.
Jeżeli podpisałeś umowę po 4. maja 2009r. to nie możesz zerwać umowy, bo dostałeś do podpisu również nowy regulamin.
Numer możesz zachować, ale musisz go zabrać do innej sieci np. do sieci A.
Wtedy nie czekaj na regulamin od nich ( a może dostałeś go przez ebok?) i jak najszybciej idź do salonu Plusa złóż wymówienie (WEŹ OD NICH POTWIERDZENIE ZŁOŻENIA WYMÓWIENIA Z DATĄ I PIECZĄTKĄ!!!), jeżeli Ci powiedzą, że komputery czy system padły (to wiedz że kłamią, bo kilku moich znajomych tak się o mało co by nie nabrało), potem idź do sieci A złóż wniosek o przeniesienie numeru i czekaj.
Mam nadzieję, że o niczym nie zapomniałem, bo zmęczony jestem, jutro zweryfikuję to co napisałem :wink:

Doładowania do wszystkich sieci- www.blue.pl
PLAY- STARA, NOWA, FRESH
Orange- NOGo, OPOP
T-Mobile- NTT i Happy8, Heyah NOWA i PAKIETOWA
mBank mobile 19gr+50MB+100zł/m-c