• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #335947  autor: Strzaua
 18 maja 2009, 21:26
Witam. Przedłużyłem dziś umowę w mixplusie. Przy przedłużaniu umowy dowiedziałem się, że przez zmianę taryfy na nowy mix będę musiał doładować konto w tym miesiącu dwa razy. Otóż jedną kartę już kupiłem i się zastanawiam czy mam doładować konto teraz czy czekać na sms informujący o zmianie taryfy? Czy jak doładuję teraz to po zmianie taryfy te pieniądze przepadną? czy to doładowanie będzie się zaliczać do pozostałych doładowań? Z góry dzięki za odpowiedź.

#336055  autor: mariusz9a
 19 maja 2009, 15:55
Sprawdź kodem *147# jaką masz taryfę. Jeśli jest to mixPlus 4 to możesz doładować, jeśli nie to nie doładowuj. Kasa nie przepadnie, ale będzie zaliczana do starej umowy.

#336147  autor: Strzaua
 19 maja 2009, 23:01
mariusz9a pisze:Sprawdź kodem *147# jaką masz taryfę. Jeśli jest to mixPlus 4 to możesz doładować, jeśli nie to nie doładowuj. Kasa nie przepadnie, ale będzie zaliczana do starej umowy.
niestety nie mogłem sprawdzić, bo miałem zablokowane konto. z niecierpliwości doładowałem konto, i rzeczywiście nie zaliczyło mi tego doładowania :( no niestety...

Jeśli dobrze pamiętam to w salonie plusa przy podpisywaniu umowy mówiono coś o dwóch doładowaniach w ciągu jednego miesiąca, bo czegoś tam nie zalicza przy zmianie taryfy. ale niestety moja pamięć jest zawodna jak prognoza pogody. może wiesz więcej na ten temat?

#336153  autor: mariusz9a
 19 maja 2009, 23:36
Po podpisaniu umowy masz 30 dni na doładowanie, ale pierwsze doładowanie nie wydłuża ważności konta (czyli po doładowaniu ważność na połączenia wychodzące pozostaje bez zmian). Dopiero drugie doładowanie i każde następne wydłuża ważność konta o 30 dni.

#336297  autor: Strzaua
 20 maja 2009, 19:37
wielkie dzięki za odpowiedź, temat można zamknąć.