• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #335872  autor: zolgreen
 18 maja 2009, 16:35
Czy ktoś z Was odpowiedział na ten automatyczny SMS jak w temacie? Poniżej dokładna treść:

Sila wyzsza zdecydowala - WIELKIE ZMIANY SA NIEUNIKNIONE. Transformacja rozpocznie sie w tym tygodniu. Slij ZMIANY na 73300 (3 zł; 3,66 z VAT)

Nie sądzę, aby tak kretyński SMS był częścią jakiejś akcji marketingowej. To mi wygląda raczej na jakąś zasadzkę telekomunikacyjna. A może się mylę? Sam nie wiem. Co Wy sądzicie na ten temat? Może jednak ktoś z Was odpisał. Wkurzają mnie te SMS-y. Może macie jakąś radę, jak się tego pozbyć (w sensie, żeby mi już nie zaśmiecało)?

Iz 1, 31

#335879  autor: jablo
 18 maja 2009, 16:52
Nie odpisuj na takie SMSy bo jesteś automatycznie dopisywany do katalogu numerów, którzy są regularnie spamowani. Teraz pozostaje wynotować wszystkie numery, z jakich wysyłane są do Ciebie te wiadomości i telefon do BOKU z prośba o zablokowanie wiadomości marketingowych ze wskazanych przez Ciebie numerów.

#335897  autor: zolgreen
 18 maja 2009, 17:56
Wielkie dzięki Jablo. Niestety w sieci PLAY nic nie wiedzą o blokowaniu konkretnych numerów. Zaoferowali jedynie zablokowanie informacji marketingowych z wewnątrz sieci PLAY.

Iz 1, 31