• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #335131  autor: user_delete19
 14 maja 2009, 10:18
Jest sobie jeden numer, dla którego mam podane "wykonywanie połączeń do: 15.05.2009 (1 dzień)". Pytanie brzmi, czy ważność konta obejmuje też tą datę i będę jutro mógł wykonywać połączenia i spokojnie zrobić doładowanie? (tj. włącznie z tym ostatnim dniem)?

#335141  autor: Spioszek
 14 maja 2009, 12:14
Sam jestem tego ciekaw, powiem ci tylko że jak w ciagu 5 dni od kiedy skończy ci się termin na wychodzące połączenie nie zasilsz znowu sobie konta, to ta kase co miałeś wcześniej przepadanie i ci nie odadzą...
Pierw zabierają tymczasowo sobie a po 5 dniach już bezpowrotnie..., ja sie tak o mało 87zł nie pozbyłem z konta...
 #335145  autor: nav
 14 maja 2009, 13:00
lwiczek pisze:Jest sobie jeden numer, dla którego mam podane "wykonywanie połączeń do: 15.05.2009 (1 dzień)". Pytanie brzmi, czy ważność konta obejmuje też tą datę i będę jutro mógł wykonywać połączenia i spokojnie zrobić doładowanie? (tj. włącznie z tym ostatnim dniem)?
tak spokojnie bedziesz mogl doladowac konto jutro teoretycznie do godziny 23:59

#335175  autor: user_delete19
 14 maja 2009, 15:54
darkangel pisze:Sam jestem tego ciekaw, [...] Pierw zabierają tymczasowo sobie a po 5 dniach już bezpowrotnie
To akurat wiedziałem, ale dzięki za info (;
nav pisze:tak spokojnie bedziesz mogl doladowac konto jutro teoretycznie do godziny 23:59
Dzięki. Rozumiem, że z połączeniami też nie będzie problemu? Ot, cała sytuacja rozbija sie o chęć lekkiego upłynnienia 'skarbonek' na innych numerach więc chciałbym maksymalizować okres ważności wspomnianego konta przy okazji (; (tak, wiem że to kombinowanie pod górkę, no ale (; )

#335212  autor: nav
 14 maja 2009, 19:47
lwiczek pisze:Dzięki. Rozumiem, że z połączeniami też nie będzie problemu? Ot, cała sytuacja rozbija sie o chęć lekkiego upłynnienia 'skarbonek'
nie powinno ja tez tak robie przelewam kase z jednego na drugi :P

#335226  autor: ezaq
 14 maja 2009, 20:38
lwiczek pisze:"wykonywanie połączeń do: 15.05.2009 (1 dzień)". Pytanie brzmi, czy ważność konta obejmuje też tą datę i będę jutro mógł wykonywać połączenia?
Można wykonywać połączenia do podanego dnia włącznie. Mi się nawet zdarzało, że mogłem dzwonić dzień dłużej (tzn. w podanym przez Ciebie przypadku byłby to 16.05 ;-) ).
A konto zawsze uzupełniałem 4 dnia po terminie (asekuracyjnie), aby o te kilka dni później się termin kończył po doładowaniu :P

A ktoś wie jak wygląda odłączanie numeru w Orange jeśli minie termin na połączenia przychodzące? Od razu to robią, czy jest jakaś zwłoka?

#335235  autor: nav
 14 maja 2009, 21:11
ezaq pisze:A ktoś wie jak wygląda odłączanie numeru w Orange jeśli minie termin na połączenia przychodzące? Od razu to robią, czy jest jakaś zwłoka?
mi 2 dni po koncu polaczen przychodzacych konto ... samoistnie wydluzylo sie o rok nie wiem jak to sie stalo czy orange tak sie zabezpiecza przed wylaczaniem kart sim w kazdym razie drugi raz juz nie probowalam bo tamten numer doladowuje raz na rok

#335238  autor: Btk_Tomas
 14 maja 2009, 21:20
lwiczek pisze:więc chciałbym maksymalizować okres ważności wspomnianego konta przy okazji
Proponuję doładowanie konta kartą Orange 1500 SMS, na Allegro koszt poniżej 6 zł a przedłuży ważność konta o 60 dni.

#335265  autor: Nitram
 14 maja 2009, 23:28
Btk_Tomas, za 6zł już nie ma:( Najtaniej za 8zł są teraz, bo wzrósł popyt w ciągu ostatniego tygodnia:)

[center] Goście na poziomie zawsze chodzą w pionie:P
http://www.symbianOS.pl
wszystko o symbianie[/center]

#335276  autor: nav
 15 maja 2009, 01:06
no niestety tak to jest chociaz za 8 zl i tak sie oplaca a jesli komus zalezy tylko i wylacznie na przedluzeniu konta bo ma pieniazki to nawet za 15 zl by sie oplacalo

#335286  autor: user_delete19
 15 maja 2009, 08:24
Jeszcze raz dzięki wszystkim za odpowiedzi. Podpowiedź z Orange 1500SMS nie jest zła, ale jest druga strona medalu - upłynnienie innych numerów ;]