• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #334786  autor: zaq22
 12 maja 2009, 02:28
Załóżmy ze moja dziewczyna dostała wiadomość na pocztę głosową swojego simplusa. Nie moze jej odsłuchać, bo nie ma już kasy na koncie a poczta nie chce oddzwonić. Ja dzwonię ze swojego simplusa na 601222222 ale słyszę komunikat "Dla twojego numeru poczta nie jest aktywna". Wiem że mogę odsłuchać pocztę np. z numeru stacjonarnego albo innego komórkowego, ale czy jest możliwość odsłuchania poczty numeru należącego do simplusa z innego telefonu simplusa ?
 #334974  autor: darnok
 13 maja 2009, 09:14
zaq22 pisze:Załóżmy ze moja dziewczyna dostała wiadomość na pocztę głosową swojego simplusa. Nie moze jej odsłuchać, bo nie ma już kasy na koncie a poczta nie chce oddzwonić. Ja dzwonię ze swojego simplusa na 601222222 ale słyszę komunikat "Dla twojego numeru poczta nie jest aktywna". Wiem że mogę odsłuchać pocztę np. z numeru stacjonarnego albo innego komórkowego, ale czy jest możliwość odsłuchania poczty numeru należącego do simplusa z innego telefonu simplusa ?
Nie mam teraz jak sprawdzic ale zadzwon w taki sposob:

#31#601222222

Ukrycie nr powinno spowodowac ze automat sie zapyta skrzynke jakiego nr chesz odsluchac. Ale nie gwarantuje ze zadziala :) kiedys chyba dzialalo.

Inna metoda jest - wylaczcie nr dziewczyny na chwilke. Zadzwon do niej, nagraj kilka sekund na poczte. Wlaczcie jej telefon, po chwili powinna poczta do niej oddzwonic - takie wymuszenie oddzwonienia :)
 #334996  autor: zaq22
 13 maja 2009, 13:18
darnok pisze: Nie mam teraz jak sprawdzic ale zadzwon w taki sposob:
#31#601222222
Nie ma tak dobrze :) Ukrywanie numeru działa tylko na wyjściu centrali operatora do użytkownika końcowego. W sumie to trochę dziwne że plus nie umożliwia odsłuchania poczty z innego telefonu plusa. Jedyne co mogę zrobić to zadzwonić na 601222222 a tu komunikat "Wal się na ryj".