• Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #327293  autor: inspektor80
 03 kwie 2009, 23:14
Witam,
w najbliższym czasie zmieniam swój numer. Na poprzednim koncie zostało mi ~40 zł. Zmiany chciałbym dokonać jak najszybciej, a ponieważ nie ma szans żebym wydzwonił te pieniądze w tak krótkim czasie to mam do Was pytanie.

Czy jest jakiś sposób żeby odzyskać jak najwięcej z tego konta?

Oczywiście najlepiej byłoby przetransferować tą kasę z komórki na konto bankowe, ale nigdzie nikt takiej opcji nie zrobił i nie zrobi.

Czytałem o sposobach wpłacania kasy przez SMS (9 zł + VAT = 10,98) na różne gry internetowe, bukmacherów, a potem wypłata kasy na konto w banku. Czy znacie może takie portale, gdzie można by taki sposób wykorzystać?

Ostatecznie w grę wchodzi zapłata SMSem za coś. No ale, nawet nie wiem co. Czy są jakieś sklepy internetowe, które mają opcję zapłaty SMSem za przedmiot? Bo jedyne co znajdowałem to: konta premium, okresowy dostęp do czegoś, wirtualne pieniądze na gryonline.wp.pl, a tego typu rzeczy mnie raczej nie interesują.

Ostatecznie ostatecznie mogę komuś wysłać SMS właśnie na taką usługę: premium, doładowanie gry z mojego telefonu, a ten ktoś prześle mi odpowiednią kwotę na konto? Np. doładowanie czegoś tam kosztuje 9 zł + VAT (10,98) to mogę wysłać takiego SMSa za powiedzmy za 7 zł (4 zł zysku dla tej osoby). Zgłaszać się jakby co na forum, to potem dogadalibyśmy się na forum.

Dziękuję z góry za każdy odzew.
Pozdrawiam.

#327344  autor: thonka
 04 kwie 2009, 12:02
oglos sie na naszej klasie :D tam sie znajdzie masa takich co beda chcieli sobie zwiekszyc transfer czy tez zobaczyc kto ich ostatnio odwiedzial :D

a tak na powaznie to nie slyszalem, zeby byla mozliwosc zwrotu kasy via inne uslugi, a nawet jezeli taka by istniala to stracilbys na tym przynajmniej polowe pieniedzy.
operator z tych 9zl zabiera polowe wiec na konto wplyneloby tylko 4,5 netto...

pozostaja sms premium na rzecz innych osob, tudziez probuj szczescia we wszelkich mozliwych konkursach ;)

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#328905  autor: Marens
 12 kwie 2009, 00:15
Może wpłacić sobie na Skype, VoIP (easycall) i wygadać w dowolnym czasie.
(SMS Premium)

#328925  autor: tomko111
 12 kwie 2009, 11:02
Z jakiej sieci masz telefon? Jeżeli z Orange albo Plusa to możesz wysłać 'przelew sms' na konto innej osoby, takie doładowania możesz sprzedać na allegro.

#329953  autor: kewals
 17 kwie 2009, 22:50
no ja też jakby "nie wiem co zrobić " z pieniędzmi z konta :D :D

ten 'przelew sms' to nie jest taki zły pomysł ale ciężko znaleźć chętne osoby

może znacie jeszcze jakieś inne rozwiązania

#330018  autor: Vieslav
 18 kwie 2009, 11:40
Wystaw na allegro aukcję. Chętnych na przelew jest bardzo dużo.

#330021  autor: kewals
 18 kwie 2009, 11:46
te przelewy są chyba w orange bo plus chyba zniósł tą usługę??

#330117  autor: mariusz9a
 18 kwie 2009, 22:15
kewals pisze:te przelewy są chyba w orange bo plus chyba zniósł tą usługę??
Tak, zrezygnował z tej usługi właśnie przez to o czym mowa w temacie.