Jest jeszcze jedno rozwiązanie, którego jedyną wadą są koszta, mianowicie zakup telefonu, który jest wyposażony w dwa moduły GSM, dzięki czemu standardowo pozwala korzystać z dwóch kart sim i obie są aktywne w tym samym czasie.
Nie do końca, bo gdy odbierzesz połączenie na pierwszy numer, drugi przez czas rozmowy jest nieaktywny.
Ja noszę przy sobie dwa telefony i nie mam najmniejszego problemu z "poruszaniem się". Jeden z nich (Nokia 6210, wysłużone "maleństwo") jest schowany w skórzanym pokrowcu, który przypinam do paska. Natomiast drugi telefon (Motorola A925: 142mm wysokości, 212g wagi) znajduje się w kieszeni. Dodatkowo ma nałożone etui, co nieco ją pogrubia. Da się żyć? Oczywiście, że tak! Jestem w stanie znaleźć miejsce na iPod`a, portfel i dokumenty (karta autobusowa, bankowa itp.)
Zestaw KU990 +
Motorola F3 i będziesz zadowolony.

Po skrócie, zalety MOTO: 9mm grubości, waga nieprzekraczająca 70g, bardzo długi czas czuwania w trybie gotowości - do 13-14 dni.
Cena - za 50zł dostaniesz egzemplarz w perfekcyjnym stanie i z gwarancją! Masz mało używaną słuchawkę za równowartość porządnego Dual-Sim`a.