• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #319228  autor: cperek997
 23 lut 2009, 16:05
Czyli Orange szokuje nowymi promocjami w POPie:)
Po długim czasie oczekiwania nareszcie coś nowego...

MultiPOP
to pakiet minut, smsów i mmsów do Orange w jednym.

Płacisz 6 zł za 30 dni korzystania.
I masz 30 minut, wymiennych na 600 SMSów, wymiennych na 120 MMSów do wszystkich w Orange.

Ciekawostką jest, że pakiet łączy się z:
* pakietem minut POPGadane
* pakietem SMS-ów Grosz za SMS
* pakietem MMS
* usługą POPzona
* oraz usługą Ty i 3.

Włączenie:
PAKIET na 391
Sprawdzenie:
ILE na 391

POPzona
Druga promocja POP:
rozmawiaj, wysyłaj SMS-y i MMS-y do wszystkich użytkowników Orange POP za grosze,
czyli rozmowy wewnątrz taryfy za 10 gr/minuta, smsy i mmsy za 1 grosz.

Opłata aktywacyjny wynosi 6zł i uruchamia usługę na 30 dni.

Nie wiesz, czy dzwonisz wewnątrz oferty?
Gdy zadzwonisz do innego użytkownika oferty Orange POP, jeszcze przed nawiązaniem rozmowy usłyszysz specjalny sygnał i komunikat o cenie za minutę połączenia.

Aktywacja:
POPZONA na 707

#319243  autor: Lazz
 23 lut 2009, 16:37
No proszę, wreszcie Orange coś nowego przygotowało. MultiPOP to ciekawa opcja, jeden pakiet na rozmowy, smsy i mmsy do Orange. Nie trzeba wykupywać kilka pakietów.
Pojawiła się też opcja POPzona, która już kiedyś pojawiła się w orange on-line na krótki czas. Szkoda, że jest ograniczona tylko do jednej taryfy. Może niedługo pojawi się w NOG usługa "Wszystko Maleje", która kiedyś też pojawiła się na krótki czas w orange on-line, podobnie jak POPzona. Polegała ona na tym, że im wyższe doładowanie tym niższe stawki poza sieć :)

#319245  autor: pumba
 23 lut 2009, 16:44
Usługa bardzo dobra bo łączy ze sobą 3 dotychczasowe pakiety, ponadto w połączeniu z usługą Ty i 3 jest lepsza niż Nowe Orange Go przy doładowaniu za 100zł pomijając że w NOG MMS był by tańszy tzn. 2gr zamiast 5gr bo i tak mało się wysyła MMSów, ale znowu ma minus w porównaniu do NOG bo wykupując pakiet MultiPOP nie możemy wykorzystywać środków z konta promocyjnego :|

[ Dodano: 2009-02-23, 16:46 ]
A co do usługi POPzona to warto wspomnieć że wyklucza się ona z promocją Ty i 3 oraz Pakietem Rodzinnym ;)

#319248  autor: user_delete10
 23 lut 2009, 16:48
Za to cenię tę sieć. Jak zwykle jak już coś dadzą to ostro. Rewelacja w PrePaid w Polsce.

#319297  autor: DD7
 23 lut 2009, 18:59
Co do MultiPopa mam pytanie. Czy jeżeli wykupię ten pakiet, to muszę osobno płacić te 20groszy za minutę, 1 grosz za esa i 5 za mmsa? A może to już jest podane po obliczeniu te stawki?

#319300  autor: jablo
 23 lut 2009, 19:07
blade_ninja pisze:Co do MultiPopa mam pytanie. Czy jeżeli wykupię ten pakiet, to muszę osobno płacić te 20groszy za minutę, 1 grosz za esa i 5 za mmsa? A może to już jest podane po obliczeniu te stawki?
Nie musisz płacic. Jesto to pakiet, wiec te stawki są w przeliczeniu

#319301  autor: DD7
 23 lut 2009, 19:09
Ok, a co schodzi najpierw? Ty i 3 czy MultiPOP?

#319310  autor: Vieslav
 23 lut 2009, 19:49
No i wreszcie pakiet który mnie w pełni satysfakcjonuje czyli multiPOP 8). Akurat kończy mi się ważność konta w Nowym Go (najniższe stawki). Wyssam punkty profit do zera na doładowania i zmieniam na Popa :mrgreen: .

#319315  autor: jablo
 23 lut 2009, 20:10
blade_ninja pisze:Ok, a co schodzi najpierw? Ty i 3 czy MultiPOP?
Majac Multipop i ty3 jesteś za polaczenia z numerami wpisanymi w usłudze taryfikowany po 3 gr z konta głównego

#319319  autor: chirurg
 23 lut 2009, 20:20
fenix189 pisze:Za to cenię tę sieć. Jak zwykle jak już coś dadzą to ostro. Rewelacja w PrePaid w Polsce.
Ostro? Jedynie co to zebrali wszystkie pakiety w jeden. A ten jeden aż taki rewelacyjny nie jest. Zostały smsy po grosz, czyli bez zmian. Minuta połączenia 20 groszy też już była. Tak Tak nadal bije tę oferte na głowe.

#319323  autor: biotyt
 23 lut 2009, 20:38
Szału cenowego nie ma, ale jednak są to pozytywne zmiany ponieważ teraz zamiast 3 różnych pakietów można kupić jeden i korzystać z niego elastycznie w miarę potrzeb. Także zaletą MultiPOP jest to, że nie wyklucza się z "Ty i 3". Pakiety rozliczane są najkorzystniej dla użytkownika. Trochę ta POPzona kiepsko wypada ze względu na ograniczenie co do taryfy OrangePOP odbiorcy lecz pozwala na efektywne wykorzystanie bonusów do doładowań Orange po 10gr/min i 1gr/SMS, a nie po stawkach podstawowych. Z resztą młodzież korzysta raczej z POP-a niż GO.

[ Dodano: 2009-02-23, 20:42 ]
jablo pisze:Majac Multipop i ty3 jesteś za polaczenia z numerami wpisanymi w usłudze taryfikowany po 3 gr z konta głównego
Właśnie to sformułowanie "z konta głównego" mnie niepokoi. Czyli mając środki promocyjne, aktywną usługę Ty i 3 oraz pakiet MultiPOP dzwoniąc pod wybrane numery taryfikuje po 3gr/min, a konto promocyjne można sobie o kant... rozbić? Trochę nie fajna zagrywka by była.

[ Dodano: 2009-02-23, 20:51 ]
18. W przypadku usługi Ty i 3 połaczenia z trzema wybranymi numerami realizowane beda wyłacznie z konta głównego (czyli nie obejmujacego pakietu dostepnego w ramach usługi MultiPOP) po stawce zgodnej z cennikiem dla usługi Ty i 3.
Trochę niefortunnie użyto "konto główne". Nawias chyba wszystko wyjaśnia, że połączenia z 3 wybranymi numerami nie są objęte pakietem MultiPOP i chyba Ty i 3 powinno działać normalnie jak dotychczas.

biotyt

#319376  autor: Łukasz_W
 23 lut 2009, 23:18
chirurg pisze:
fenix189 pisze:Za to cenię tę sieć. Jak zwykle jak już coś dadzą to ostro. Rewelacja w PrePaid w Polsce.
Ostro? Jedynie co to zebrali wszystkie pakiety w jeden. A ten jeden aż taki rewelacyjny nie jest. Zostały smsy po grosz, czyli bez zmian. Minuta połączenia 20 groszy też już była. Tak Tak nadal bije tę oferte na głowe.
Otóż to. W TakTak-u minuta w sieci i na stacjonarne w dużo większym, wygodniejszym pakiecie (150 min) wychodzi 14gr, a biorąc pod uwagę podwójne doładowanie - wiadomo :D
Nie jest ten pakiet wprawdzie wymienny na SMS-y/MMS-y, ale po pierwsze nie każdy ich potrzebuje, a po drugie jeśli jednak potrzebuje to może kupić oddzielny pakiet 600 SMS-ów/100 MMS-ów za 6zł. Musi wprawdzie wydać względem POP-a dodatkowe 6zł, ale biorąc pod uwagę cenę minuty i tak wypada to znacznie korzystniej. A jeżeli ktoś krzyczy, że pakiet 150 min jest zbyt duży to ma mniejszy: 30 min po 20 gr.
Jedyne czego teraz brakuje w Tak-Tak-u to tani internet.
W Simplusie też jest chyba jakiś duży pakiet czy nawet dwa z ceną minuty coś ok. 5gr.
Dla Orange mimo wszystko pozytyw, bo te pakiety nie są złe, choć rewelacji to akurat tutaj nie widać (np. minuta mogłaby być 10-15 gr w całym Orange).

#319379  autor: corner
 23 lut 2009, 23:34
Łukasz_W pisze:Nie jest ten pakiet wprawdzie wymienny na SMS-y/MMS-y, ale po pierwsze nie każdy ich potrzebuje, a po drugie jeśli jednak potrzebuje to może kupić oddzielny pakiet 600 SMS-ów/100 MMS-ów za 6zł.
Ale jeśli ktoś troszkę dzwoni (i pakiet Masz Gadane był dla niego w sam raz albo za duży) i wysyła trochę smsów (powiedzmy 100/miesiąc) i od czasu do czasu mmsa, to MultiPOP jest dla niego świetny. Ogranicza marnowanie pieniędzy przez przepadające pakiety.

POPZona to dla mnie przekombinowanie. Chociaż sygnał przed połączeniem jest fajny (można go odsłuchać na stronie Orange ;) ).

#319384  autor: biotyt
 23 lut 2009, 23:38
corner pisze:POPZona to dla mnie przekombinowanie. Chociaż sygnał przed połączeniem jest fajny (można go odsłuchać na stronie Orange ;) ).
Zgadza się, z usługą POPzona trochę zakombinowali, ale dobry pomysł z sygnałem. Dzięki temu szybko i na bieżąco można przed samym nawiązaniem połączenia dowiedzieć się ile będzie ono kosztować.
Szkoda, że Orange jeszcze nie wpadło na pomysł by zastosować jakiś ogólny krótki sygnał przed połączeniami w sieci Orange. Ostatnio trochę się naciąłem na przeniesionym numerze z Orange do Play.

biotyt

#319394  autor: jablo
 24 lut 2009, 05:10
biotyt pisze:i chyba Ty i 3 powinno działać normalnie jak dotychczas.
Bo i działa. To tylko sformułowanie. Zasady funkcjonowania konta promocyjnego pozostają bez zmian.

#319434  autor: zosik
 24 lut 2009, 13:27
szkoda tylko, ze obecnie (chwilowo?) nie można aktywować multi...
Wlasnie probowalam i dostałam sms:
"Przepraszamy, promocja jest chwilowo niedostępna. Spróbuj ponownie w późniejszym terminie".

#319438  autor: biotyt
 24 lut 2009, 14:37
zosik pisze:szkoda tylko, ze obecnie (chwilowo?) nie można aktywować multi...
Wlasnie probowalam i dostałam sms:
"Przepraszamy, promocja jest chwilowo niedostępna. Spróbuj ponownie w późniejszym terminie".
Mi ostatnio zdarzyło się tak przy pakietach, które już długo są w ofercie więc to raczej niewydolność samego systemu niż nieprzygotowanie systemu do nowej oferty. Po jakimś czasie kolejna próba powinna przejść.

biotyt

#319466  autor: DD7
 24 lut 2009, 18:25
A co z multipopem? Tam schodzi z głównego czy najpierw z promocyjnych?

#319485  autor: biotyt
 24 lut 2009, 20:02
blade_ninja pisze:A co z multipopem? Tam schodzi z głównego czy najpierw z promocyjnych?
MultiPOP to pakiet, można go kupić jedynie za środki z konta głównego. Wszystkie pakiety w Orange są płatne z konta głównego i wykorzystywane w pierwszej kolejności przed kontem promocyjnym jak też kontem głównym. Dopiero po wykorzystaniu tego pakietu zacznie schodzić z konta promocyjnego, a następnie z głównego.

Aby wykorzystać efektywniej konto promocyjne (nie po stawkach podstawowych) należy aktywować usługi obniżające stawki jak "Ty i 3" lub POPzona. Wtedy po obniżonych stawkach będzie można skorzystać z konta promocyjnego i głównego.

biotyt

#319495  autor: zosik
 24 lut 2009, 20:42
biotyt pisze:Mi ostatnio zdarzyło się tak przy pakietach, które już długo są w ofercie więc to raczej niewydolność samego systemu niż nieprzygotowanie systemu do nowej oferty. Po jakimś czasie kolejna próba powinna przejść.
Próbowałam kilka razy - także przed chwilą... Wciąż bezskutecznie...