• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #319089  autor: faro666
 22 lut 2009, 20:00
Witam
Korzystałem przez 6 lat z jednego telefonu (SE T310) wziętego na 2 letnią umowę.
Poszedłem 2 tygodnie temu do punktu obsługi klienta w sprawie zdjęcia z tego telefonu simlocka.
Wszystko poszło gładko pani powiedziała że należy czekać do 4 dni na smsa z kodem. Po określonym termnie oczekwiania znowu poszełem do salonu plusa i "miły" pan odpowiedizał mi że niewie ile to może trwac i że oni wcale nie musza tego robić.
Wobec tego nasuwają mi sie dwa pytania:
1) czy po okresie umowy kiedy juz spłacę telefon mam prawo do odblokowania go
2) czy to prawda że na te kody muszą czekac od producenta telefonu

Pozdrawiam i czekam na odpowiedź

#319103  autor: jablo
 22 lut 2009, 20:20
Moze zeby bylo latwiej wkleje treśc maila który dostałem od Plusa
Kod: Zaznacz cały
Uprzejmie Panu wyjaśniam, że blokadę SIM Lock można usunąć w Salonach Firmowych naszej sieci, ich adresy dostępne są na stronie: http://www.plus.pl/adresy_punktow_sprzedazy/
Należy wówczas przedstawić Umowę aktywacyjną lub fakturę zakupu, bądź też kartę gwarancyjną, na których widnieje numer IMEI telefonu.

Blokada jest usuwana z telefonów zakupionych w promocjach abonamentowych, po zakończeniu okresu umowy, jednak nie później niż przed upływem 5 lat od podpisania Umowy.
W przypadku telefonów zakupionych w promocji mixPlus, blokada SIM Lock usuwana jest po zrealizowaniu obowiązkowych zasileń.

Po usunięciu blokady SIM Lock poza Salonem Firmowym Plus w sposób nieuzgodniony z Polkomtel S.A. następuje utrata prawa do bezpłatnej obsługi serwisowej aparatu telefonicznego w ramach gwarancji, rękojmi lub uprawnień z tytułu niezgodności z umową, jeżeli wada / niezgodność z umową powstała w wyniku usunięcia blokady SIM Lock.
Dodam że osobiście zdejmowałem simlocka ze swojej motki, trwało to moze 10 minut w salonie, Pani zdjela blokade przy mnie bez najmniejszych problemow..

Był na forum temat o bezpłatnym zdjęciu simlocka, ale coś nie mogę się do niego dokopać :D

#319107  autor: faro666
 22 lut 2009, 20:33
umowę na ten telefon podpisałem 8.09.2003 mam szanse na odblokowanie bez zbędnych ceregieli?
Pozdrawiam

#319110  autor: Orfi
 22 lut 2009, 20:44
Raczej masz małe szanse,bo zastrzegają czas do 5 lat a to już mineło w ubiegłym roku i jeżeli nie mają tego kodu to na kod od producenta trzeba poczekać. Ja czekałem ok.5 dni i dostałem sms z kodem.

Orfi

#323704  autor: kj55
 18 mar 2009, 15:01
To bezpłatne zdejmowanie simlocka w plusie to czysta fikcja. Zadzwoniłem do plusa zapytać się gdzie mogę zdjąć blokadę z SE k750i. Pan mi powiedział że muszę go zawieźć do salonu firmowego (jedyny taki w kuj-pom w bydgoszczy - btw. próbowałem się tam najpierw dodzwonić - ciągle zajęte, chyba mają tam non-stop tłum i telefonu już nie odbierają). Poza tym z tego modelu na miejscu podobno nie są w stanie zdjąć blokady i muszą wysłać aparat do w-wy. Żenada!

#323793  autor: rafcyk
 18 mar 2009, 20:54
Wejdź na forum centrumse.pl tam znajdziesz informację jak w 3minuty bezboleśnie usunąć simlocka.

Siemens C25 -> Nokia 3310 -> Nokia 6210 -> SE T630 -> Motorola V3 -> SE K750i -> Nokia 6131 -> Nokia 6300 -> Nokia E51 -> HTC Diamond -> Nokia E66 -> Samsung Galaxy I5800 -> HTC Wildfire -> Blackberry 9300 -> Nokia E6 -> Samsung Galaxy S2

#323822  autor: kj55
 18 mar 2009, 23:52
Dzieki za linka. Wyglada, ze da sie zdjac samemu blokade z k750i, chociaz pewnie zajmie to wiecej niz 3 minuty :)

#323826  autor: nemo2009
 19 mar 2009, 00:40
kj55. Chyba coś czarujesz z tym simlockiem.To jest popularny model,a simlocka ściąga się kodem na poczekaniu w salonie.Musisz zabrac ze sobą gwarancję z fakturą i konecznie UMOWĘ O ŚWIADCZENIE USŁUG.Do Bydgoszczy masz żabi skok,dojazd w każdej opcji szybki i tani,więc nie narzekaj.

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą,najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu,a póżniej pokona doświadczeniem"

#323832  autor: kj55
 19 mar 2009, 08:43
nemo2009 pisze:kj55. Chyba coś czarujesz z tym simlockiem.To jest popularny model,a simlocka ściąga się kodem na poczekaniu w salonie.Musisz zabrac ze sobą gwarancję z fakturą i konecznie UMOWĘ O ŚWIADCZENIE USŁUG.Do Bydgoszczy masz żabi skok,dojazd w każdej opcji szybki i tani,więc nie narzekaj.
Tylko podałem to co powiedział mi facet z salonu w Toruniu, a do tego salonu firmowego w Bydgoszczy nie idzie sie dodzwonić, ciągle zajęte. A zamiast jechać 50km w tą i powrotem tylko po to żeby zdjąć simlocka, to już lepiej dać zdjąc w pierwszym lepszym "serwisie" za 25zł.

#323842  autor: Tajemniczy28
 19 mar 2009, 10:16
Nie wiem oczym wy piszecie, ja w XII ub.roku zdjąłem simloka w salonie po zakonczeniu umowy,załatwiłem to od ręki w ciągu góra 5 min i bezstresowo.

#323862  autor: nemo2009
 19 mar 2009, 13:42
W serwisie nie jest darmowo i tel pózniej może nie działac jak należy.Czytaj tajemniczego28.

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą,najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu,a póżniej pokona doświadczeniem"