• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #317084  autor: persil91
 12 lut 2009, 18:01
Witam!
Jestem w sieci Nowe Orange Go. Chciałbym się zapytać czy jest możliwość wykupienia jakiegoś pakietu darmowych rozmów z jednym numerem przez np. miesiąc?
Ostatnio zmieniony 14 lut 2009, 08:16 przez persil91, łącznie zmieniany 1 raz.

#317085  autor: kowcio
 12 lut 2009, 18:13
persil91 pisze:Nowe Orange Go
=/=
persil91 pisze:pakiet
Pakiety w NOG nie istnieją. Jak chcesz korzystać z pakietów, przejdź do POPa (tam masz taką fajną usługę obniżającą koszty połaczeń "Ty i 3"- wybierasz 3 osoby w Orange bądź numery stacjonarne z którymi SMSujesz 1 gr za SMS oraz rozmawiasz za tylko 3 gr/ minuta ;) Kosztuje to 6 PLN i ważne przez miesiąc).

#317088  autor: persil91
 12 lut 2009, 18:28
kowcio pisze:=/=
Hmm.. co to znaczy? :)

Nie wiem czy dobrze wyraziłem się z tym słowem "pakiet", chodzi właśnie o coś takiego, że za np. 5 zł mam darmowe do numeru X.

Wiem, że w NOG jest coś takiego, że jak doładuje się konto i wyśle SMS na numer 333 w treści numer telefonu jakieś osoby w Orange, to ma się z nią darmowe rozmowy przez jakiś okres czasu zależny od doładowania przy czym usługa ta jest DARMOWA! Czy w POPie też jest coś takiego? Ile kosztuje przejście do POPa?

#317090  autor: kwistas
 12 lut 2009, 18:31
persil91 na orange.pl masz wszystko. Ogólnie nie ma pakietów, ale są tez inne możliwości gadania za free do swojej sieci.
Daje link:

http://www.orange.pl/portal/map/map/pre ... 4459786589

Sam korzystam z promocji Orange GO i jestem zadowolony.
Ostatnio zmieniony 12 lut 2009, 18:32 przez kwistas, łącznie zmieniany 1 raz.

#317091  autor: kowcio
 12 lut 2009, 18:32
persil91 pisze:Czy w POPie też jest coś takiego?
Nie ma.
persil91 pisze:Ile kosztuje przejście do POPa?
Przez www.orange.pl/on-line nic, a przez SMS tyle, ile SMS do Orange ;)
Nie wiem czy dobrze wyraziłem się z tym słowem "pakiet", chodzi właśnie o coś takiego, że za np. 5 zł mam darmowe do numeru X.
Niestety nie ma...
persil91 pisze:kowcio napisał/a:
=/=

Heh, zrobiłem sobie skrót: nie równa się ;)

#317103  autor: Lazz
 12 lut 2009, 19:54
persil91 w taryfie Music masz możliwość wykupienia pakietu 600 minut lub smsów z wybraną osobą z orange lub numerem stacjonarnym. Pakiet kosztuje 7 zł, ważny jest 30 dni. Więcej szczegółów na ten temat tutaj. Wychodzi taniej niż usługa w POPie "ty i 3"

#317320  autor: Łukasz_W
 14 lut 2009, 01:13
persil91 pisze:
kowcio pisze:=/=
To znaczy, że kolega kowcio nauczył się od orange komplikować rzeczy proste :D
persil91 pisze: Wiem, że w NOG jest coś takiego, że jak doładuje się konto i wyśle SMS na numer 333 w treści numer telefonu jakieś osoby w Orange, to ma się z nią darmowe rozmowy przez jakiś okres czasu zależny od doładowania przy czym usługa ta jest DARMOWA!
Jest coś takiego. Za doładowanie 25zł masz 14 dni rozmów za free z wybranym numerem (limit 600 minut), za 50zł 30 dni (limit 1200 minut), za 100zł 60 dni (limit 1200 minut).
Aktywacja: wysyłasz wybrany numer telefonu pod 770, ale uwaga na pokręcone warunki promocji - nie wcześniej niż 24h po doładowaniu i nie później niż 5 dni po doładowaniu. Ile minut zostao sprawdzasz sms-em o treści ILE na nr 770.
Tu masz szczegóły:
http://www.orange.pl/portal/map/map/pre ... D_GO_PROMO
http://www.orange.pl/binaries/PL/Binary ... 943460.pdf

Dla porównania:
- w 36,6 za 10zł miesięcznie masz nielimitowane rozmowy z jednym numerem; jest też opcja aktywacji usługi na 1 dzień za 1,50zł; obie usługi możesz włączyć jednocześnie
- w Simplusie za doładowanie 30zł masz nielimitowane rozmowy i sms-y z jednym numerem przez 15 dni, a przy doładowaniu 50zł przez 30 dni
- w starym MixPlusie (mix3) za 10zł miesięcznie masz darmowe rozmowy i jeszcze dodatkowo sms-y z jednym numerem - na razie bez limitu, ale od marca ma być limit 1000 minut wymiennych na 4000 sms-ów
- w nowym MixPlusie (mix4) do 15 lutego darmowy numer jest nielimitowany (minuty i sms-y) i zupełnie bezpłatny (0zł); potem pewnie będzie na zasadach jak w mix3 albo coś koło tego

#317321  autor: persil91
 14 lut 2009, 01:17
Łukasz_W pisze:w 36,6 za 10zł miesięcznie masz nielimitowane rozmowy z jednym numerem; jest też opcja aktywacji usługi na 1 dzień za 1,50zł; obie usługi możesz włączyć jednocześnie
A ile kosztuje tutaj doładowanie na miesiąc? Bo dość interesująca oferta... ;)

#317324  autor: biotyt
 14 lut 2009, 02:50
persil91 pisze:
Łukasz_W pisze:w 36,6 za 10zł miesięcznie masz nielimitowane rozmowy z jednym numerem; jest też opcja aktywacji usługi na 1 dzień za 1,50zł; obie usługi możesz włączyć jednocześnie
A ile kosztuje tutaj doładowanie na miesiąc? Bo dość interesująca oferta... ;)
30 zł miesięcznie i można korzystać przez cały miesiąc z darmowego numeru nawet z zerem na koncie. Czyli inaczej niż Simplusie gdzie przy osiągnięciu zera na koncie następuje blokada konta choć termin wychodzących nie upłynął. Stąd ta nowość w 36i6 choć w innych sieciach od początku są takie zasady.

biotyt

#317378  autor: Łukasz_W
 14 lut 2009, 15:03
Aby obniżyć miesięczny koszt utrzymania numeru w 36,6 bardziej optymalne są doładowania 50-złotowe - jedno na 3 miesiące. Należy pamiętać, że ten darmowy numer w 36,6 nie obejmuje sms-ów, ale jeśli komuś na nich zależy to za zaledwie 3zł na miesiąc można wykupić nielimitowane sms-y do całego Plusa.

[ Dodano: 2009-02-14, 15:11 ]
A jeśli chodzi o zerowy stan konta to wydaje mi się, że w Simplusach z najnowsza platformą darmowy numer też powinien działać jak w 36,6 - ale to tylko moje przypuszczenia, nie sprawdzałem.

#317411  autor: biotyt
 14 lut 2009, 16:58
A jeśli chodzi o zerowy stan konta to wydaje mi się, że w Simplusach z najnowsza platformą darmowy numer też powinien działać jak w 36,6 - ale to tylko moje przypuszczenia, nie sprawdzałem.
Z regulaminu:
6. W momencie wyczerpania wartosci konta lub upłyniecia okresu waznosci dla usług i połaczen wychodzacych nastapuje zawieszenie swiadczenia usług.
Wiec darmowy numerek też jest zablokowany jak wyczyścimy konto w Simplusie przed terminem na wychodzące. Dlatego 36i6 tak się reklamuje z tym, że przy zerowym stanie konta można dzwonić... choć w innych sieciach mając aktywne wychodzące to normalne, że można korzystać z pakietów i darmowych numerów.

[ Dodano: 2009-02-14, 17:05 ]
Śmieszyły mnie te reklamy 36i6 mówiące o tym udogodnieniu w sposób taki niezwykły, a co było normą w Erze i Orange od lat. Najbardziej szkoda mi było osób co na ten bełkot marketingowy się łapały przy początkowo słabej ofercie 36,6. Teraz po dołożeniu z czasem kilku usług to bardzo ciekawa taryfa szczególnie dla młodych osób i polecam ją :)

biotyt

#317557  autor: Vieslav
 15 lut 2009, 11:28
Bardzo mnie dziwi polityka Plusa. W Orange pakiety są niezależne od konta, tzn jak masz 0 na koncie albo konto wygasło na połączenia wychodzące to z pakietów korzystasz nadal (np. doładowanie 2x5zł i masz pakiet smsów lub rozmów na miesiąc, konto ważne przez 2 dni ale z pakietów korzystasz przez miesiąc). W 36,6 po zablokowaniu wychodzących blokowane jest wszystko, więc nie rozumiem, dlaczego jest to taka "rewolucyjna" oferta dla młodzieży skoro wiadomo, że nie doładowują oni często konta.
W POPie masz jeszcze coś takiego jak Ty i 3: aktywacja 6zł (do 3 numerów), koszty przedstawiają się wtedy następująco: 3gr/min, 1gr/sms. Świetny sposób na oszczędności jeśli masz konto promocyjne z doładowania.

#317633  autor: persil91
 15 lut 2009, 16:13
Czyli jak doładuję 2x5zł to z pakietu korzystam przez cały miesiąc? Tylko pytanie: jaki to pakiet???

#317655  autor: Łukasz_W
 15 lut 2009, 17:37
Mulder pisze:W Orange pakiety są niezależne od konta, tzn jak masz 0 na koncie albo konto wygasło na połączenia wychodzące to z pakietów korzystasz nadal (np. doładowanie 2x5zł i masz pakiet smsów lub rozmów na miesiąc, konto ważne przez 2 dni ale z pakietów korzystasz przez miesiąc).
Jak to? Pakiety działają jak nie masz ważnych połączeń wychodzących?
Załóżmy: ładuję POP-a za 50zł i normalnie korzystam z niego przez te przepisowe 90 dni. Potem już nie mogę nawet jak mam kasę na koncie, nawet chyba niewykorzystana kasa przepada. Ale jak doładuję za 2x5zł to mogę sms-ować przez miesiąc :?: :shock: :?:
Mulder pisze:W POPie masz jeszcze coś takiego jak Ty i 3: aktywacja 6zł (do 3 numerów), koszty przedstawiają się wtedy następująco: 3gr/min, 1gr/sms. Świetny sposób na oszczędności jeśli masz konto promocyjne z doładowania.
Świetna sprawa... A do wszystkich innych w sieci i na stacjonarki 65 gr czy tam ile wynosi w POP-ie stawka podstawowa :mrgreen:

#317662  autor: biotyt
 15 lut 2009, 18:02
Łukasz_W pisze:Ale jak doładuję za 2x5zł to mogę sms-ować przez miesiąc :?: :shock: :?:
Tak, możesz... W odróżnieniu od innych prepaidów w Orange nie ma czegoś takiego jak blokada konta na usługi wychodzące po minięciu terminu na wychodzące. Orange jedynie zeruje konto główne (ew. promocyjne) po terminie. Darmowe numery typu 0800 działają, pakiety minut i SMS są aktywne także. Można z nich korzystać zgodnie z ich własnym terminem.
Doładowując 2x5zł mamy dwa dni na kupno pakietu SMS za 6 zł. Pozostałe 4 zł można wykorzystać lub przepadnie po 2 dniach przy zerowaniu konta głównego, pakiet natomiast jest ważny przez 30 dni od momentu aktywacji i można z niego korzystać.
Mając doładowane za 50 zł możesz korzystać normalnie przez 90 dni z numeru, w ostatnim dniu kupujesz pakiet. Zerują Tobie konto, ale z pakietu nadal możesz korzystać :D

Stąd duża popularność tego prepaida wśród młodzieży. W 36i6 trzeba mieć aktywne wychodzące by korzystać z jakichkolwiek usług co wiąże się z większym kosztem bo 30 zł na 30 dni lub 50 zł na 3 miesiące. W Orange wystarczy 10 zł by mieć na cały miesiąc 600 SMS-ów w sieci lub 30 min do Orange i stacjonarnych po wykupieniu odpowiedniego pakietu.

biotyt

#317667  autor: persil91
 15 lut 2009, 18:16
biotyt pisze:30 min do Orange i stacjonarnych po wykupieniu odpowiedniego pakietu.
Jaki to pakiet?

#317669  autor: biotyt
 15 lut 2009, 18:26
W taryfie Orange POP: Grosz za SMS, POP Gadane, Pakiet MMS
W Orange Music: 600 SMS-ów/MMS-ów, Jeden Jedyny
Dodatkowo w każdej taryfie działają pakiety danych po terminie na wychodzące.

Zaznaczam, że po terminie na wychodzące działają tylko pakiety bo z nich zabierane są jednostki. Usługa typu "Ty i 3" to usługa obniżająca stawki za minutę i SMS do trzech osób, a nie paczka minut czy SMS-ów opłacona z góry.

biotyt

#317779  autor: Łukasz_W
 16 lut 2009, 14:22
biotyt pisze:W odróżnieniu od innych prepaidów w Orange nie ma czegoś takiego jak blokada konta na usługi wychodzące po minięciu terminu na wychodzące.
Ale jaja, przecież to się kłóci z wszelką logiką :shock:
biotyt pisze:Orange jedynie zeruje konto główne
Taki mały szczególik :D "Jedynie" zeruje :D Nie mam pewności, ale w Plusie też już chyba zerują, tyle, że dopiero jak się skończą przychodzące. Nie wiem czy to tylko w Simplusie czy w 36,6 też.
biotyt pisze:W 36i6 trzeba mieć aktywne wychodzące by korzystać z jakichkolwiek usług co wiąże się z większym kosztem bo 30 zł na 30 dni lub 50 zł na 3 miesiące. W Orange wystarczy 10 zł by mieć na cały miesiąc 600 SMS-ów w sieci lub 30 min do Orange i stacjonarnych po wykupieniu odpowiedniego pakietu.
No tak, jeśli komuś zależy wyłącznie na sms-ach to tańszy będzie ten POP, ale jak chce się mieć jeszcze inne usługi to za te 50zł na 3 miesiące (tak korzystniej niż 30/miesiąc) w 36,6 w sumie więcej skorzystasz. Sms-y są nielimitowane za 3zł bez żadnego pakietu, do tego darmowy numer w wersji 30-dniowej i 1-dniowej (można mieć obie razem), świetne pakiety internetowe. Ciekawa jest też ta usługa dajaca minuty za odbierane rozmowy. Wysłuchiwanie reklam to już dla fanów tego gatunku :mrgreen: , ale wielu pewnie się przydają.
Reasumując: w POP-ie płacisz 30zł na trzy miesiące (2x5 co miesiąc) i masz tylko sms-y i rozmowy za 4zł, natomiast w 36,6 płacisz wprawdzie 50zł na trzy miesiące, ale masz za tą kwotę dużo więcej usług. A i tak musisz przedłużyć raz na rok w POP-ie.

#317800  autor: biotyt
 16 lut 2009, 16:00
Łukasz_W pisze:Nie mam pewności, ale w Plusie też już chyba zerują, tyle, że dopiero jak się skończą przychodzące. Nie wiem czy to tylko w Simplusie czy w 36,6 też.
Zgadza się, w Simplusie po miesiącu od blokady konta na wychodzące blokują przychodzące i zerują konto.
Łukasz_W pisze:Reasumując: w POP-ie płacisz 30zł na trzy miesiące (2x5 co miesiąc) i masz tylko sms-y i rozmowy za 4zł, natomiast w 36,6 płacisz wprawdzie 50zł na trzy miesiące, ale masz za tą kwotę dużo więcej usług. A i tak musisz przedłużyć raz na rok w POP-ie.
Tak, to dużo korzystniejsze, ale znam dzieciaki i nastolatków, mam przecież w rodzinie. One przyszłościowo raczej nie myślą i dla nich 3 miesiące to bardzo odległy czas. Taki wiek, odpowiedzialności i gospodarności człowiek uczy się z czasem. Nie mają też jednorazowo takich sum pieniędzy do wydania na telefon... nawet jak rodzice zapłacą to 50 zł może zniknąć w ciągu kilku dni z konta. W POP-ie można się posiłkować jedynie 10zł miesięcznie, a ważne by jednorazowo wydać jak najmniej, a mieć za to korzyści spore.

biotyt

#317886  autor: Łukasz_W
 16 lut 2009, 22:19
Masz rację, nie raz spotkałem się z sytuacją (akurat w Sim+), w której lepiej nastolatkom "opłacało" się doładować za 30 niż za 50 :D Przecież 50 to za drogo.

[ Dodano: 2009-02-16, 22:21 ]
A w tym Simplusie to przychodzących chyba nie blokują. Mam np. kartę, która leży już ze 4 miesiące i spokojnie można na niej odbierać.